Борисов хареса Гвоздейков за отговорник по изборите, "защото е учредител на ПП" Снимка: © Screenshot

ГЕРБ "приветства" решението служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков да ръководи "щаба за изборите" за вота на 9 юни, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

Ден по-рано Министерският съвет възложи именно на бившия кадър на ПП в служебното правителство "координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите". Той ще отговаря за съгласуването на дейностите с Централната избирателна комисия за изборните книжа и машините за гласуване.

На въпрос защо министърът на транспорта трябва да е начело на правителствения щаб, а не както на предишни избори - министърът на вътрешните работи - Борисов отговори:

"Защото е учредител на "Продължаваме промяната", беше символ, беше знаме, безспорно честен човек и така всички ще са спокойни".

Министърът на транспорта беше сред четиримата членове на кабинета "Денков", които останаха и в служебния кабинет. След решението да остане на поста си от "Продължаваме промяната" обявиха, че той ще бъде изключен от партията.

Борисов отказа да коментира с кои формации биха преговаряли от ГЕРБ след изборите, но използва възможността да отправи нова порция критики към ПП-ДБ.

"Когато имаше стабилност, когато имаше излишъци в бюджета, България имаше нужда от промяна. Всички българи ще си платим за тези 3 години с огромните заеми и дългове," каза той.

От встъпването в длъжност на служебния кабинет той не пропуска да отбележи, че "мазнинката", както нарича бюджета и свободните пари в него, се е стопила, въпреки че според икономисти по време на последното правителство на ГЕРБ фискалният резерв е бил два пъти по-нисък, отколкото е сега. Крититите на ГЕРБ как се харчи бюджетът идват на фона на парламентарни решения, предложени и гласувани от ГЕРБ, за допълнителни разходи от близо 2 млрд. лв до края на годината, които не са предвидени в приетата финансова рамка за 2024-та.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024
Живот

30 години след първата титла - легендарни часовници на Михаел Шумахер отиват на търг

Наддаването ще се проведе на 13 май в Женева

11:56 - 04.05.2024