Бившият председател на 44 Народно събрание Цвета Караянчева отново ще има достъп до парламента - не като депутат, но като нещатен сътрудник на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

Караянчева е включена в списъка на сътрудниците на групата в областта "парламентарна дейност". 

Цвета Караянчева беше номинирана трикратно за водач на листата в Кърджали на трите парламентарни вота през 2021 г., но не успя да спечели мандат на 11 юли и на 14 ноември. През лятото все пак ПГ на ГЕРБ-СДС я вписа като свой нещатен сътрудник, а сега групата повтаря тази практика.

При откриването на 47 Народно събрание тя обяви готовност да помага лично на новия председател на парламента Никола Минчев, като посочи, че има "дълъг парламентарен опит" и го предупреди, че ще му е трудно в новата позиция.

Сред останалите нещатни сътрудници е бившият икономически министър в кабинета "Борисов 3" - Лъчезар Борисов - който не успя да стане депутат в 47 Народно събрание. Екс-министърът имаше шанс да влезе от листата на ГЕРБ в Стара Загора, където щеше да се отвори място заради избирането на водача Красимир Вълчев от още един МИР. 

Вълчев обаче предпочете да остане депутат от Старозагорския район и да освободи депутатски мандат през Шумен, откъдето влезе Илтер Садъков - син на директора на любимото ловно стопанство на Бойко Борисов "Паламара". 

Общо 27 са нещатните сътрудници на отделните народни представители, които вече са вписани в публичния регистър на парламента. 

Синът на PR-експерта Нидал Алгафари - Николай - става сътрудник по младежките политики на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева. Николай Алгафари стана член на партията през юли 2021 г. и беше част от листите в София, но не достигна до мандат. 

Общинският съветник от СО Николай Стойнев ще съветва депутата от ГЕРБ Александър Иванов по въпросите на икономиката и финансите. 

Бившият депиутат Румен Стоилов става сътрудник на Александър Ненков (ГЕРБ) по регионално развитие. Стоилов е ръководител на Българската федерация по джудо и е член на УС на БОК. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция