ГЕРБ си върна Цвета Караянчева в Народното събрание

Бившият председател на 44 Народно събрание Цвета Караянчева отново ще има достъп до парламента - не като депутат, но като нещатен сътрудник на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Караянчева е включена в списъка на сътрудниците на групата в областта "парламентарна дейност".

Цвета Караянчева беше номинирана трикратно за водач на листата в Кърджали на трите парламентарни вота през 2021 г., но не успя да спечели мандат на 11 юли и на 14 ноември. През лятото все пак ПГ на ГЕРБ-СДС я вписа като свой нещатен сътрудник, а сега групата повтаря тази практика.

При откриването на 47 Народно събрание тя обяви готовност да помага лично на новия председател на парламента Никола Минчев, като посочи, че има "дълъг парламентарен опит" и го предупреди, че ще му е трудно в новата позиция.

Сред останалите нещатни сътрудници е бившият икономически министър в кабинета "Борисов 3" - Лъчезар Борисов - който не успя да стане депутат в 47 Народно събрание. Екс-министърът имаше шанс да влезе от листата на ГЕРБ в Стара Загора, където щеше да се отвори място заради избирането на водача Красимир Вълчев от още един МИР.

Вълчев обаче предпочете да остане депутат от Старозагорския район и да освободи депутатски мандат през Шумен, откъдето влезе Илтер Садъков - син на директора на любимото ловно стопанство на Бойко Борисов "Паламара".

Общо 27 са нещатните сътрудници на отделните народни представители, които вече са вписани в публичния регистър на парламента.

Синът на PR-експерта Нидал Алгафари - Николай - става сътрудник по младежките политики на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева. Николай Алгафари стана член на партията през юли 2021 г. и беше част от листите в София, но не достигна до мандат.

Общинският съветник от СО Николай Стойнев ще съветва депутата от ГЕРБ Александър Иванов по въпросите на икономиката и финансите.

Бившият депиутат Румен Стоилов става сътрудник на Александър Ненков (ГЕРБ) по регионално развитие. Стоилов е ръководител на Българската федерация по джудо и е член на УС на БОК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024
Важно днес

Бюджетът на София е приет с гласове от ГЕРБ и отцепниците от "Възраждане"

Заложените средства в бюджета на София са в размер на над 2,6 млрд. лв.

13:58 - 28.03.2024
Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024