ГЕРБ си върна Цвета Караянчева в Народното събрание

Бившият председател на 44 Народно събрание Цвета Караянчева отново ще има достъп до парламента - не като депутат, но като нещатен сътрудник на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Караянчева е включена в списъка на сътрудниците на групата в областта "парламентарна дейност".

Цвета Караянчева беше номинирана трикратно за водач на листата в Кърджали на трите парламентарни вота през 2021 г., но не успя да спечели мандат на 11 юли и на 14 ноември. През лятото все пак ПГ на ГЕРБ-СДС я вписа като свой нещатен сътрудник, а сега групата повтаря тази практика.

При откриването на 47 Народно събрание тя обяви готовност да помага лично на новия председател на парламента Никола Минчев, като посочи, че има "дълъг парламентарен опит" и го предупреди, че ще му е трудно в новата позиция.

Сред останалите нещатни сътрудници е бившият икономически министър в кабинета "Борисов 3" - Лъчезар Борисов - който не успя да стане депутат в 47 Народно събрание. Екс-министърът имаше шанс да влезе от листата на ГЕРБ в Стара Загора, където щеше да се отвори място заради избирането на водача Красимир Вълчев от още един МИР.

Вълчев обаче предпочете да остане депутат от Старозагорския район и да освободи депутатски мандат през Шумен, откъдето влезе Илтер Садъков - син на директора на любимото ловно стопанство на Бойко Борисов "Паламара".

Общо 27 са нещатните сътрудници на отделните народни представители, които вече са вписани в публичния регистър на парламента.

Синът на PR-експерта Нидал Алгафари - Николай - става сътрудник по младежките политики на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева. Николай Алгафари стана член на партията през юли 2021 г. и беше част от листите в София, но не достигна до мандат.

Общинският съветник от СО Николай Стойнев ще съветва депутата от ГЕРБ Александър Иванов по въпросите на икономиката и финансите.

Бившият депиутат Румен Стоилов става сътрудник на Александър Ненков (ГЕРБ) по регионално развитие. Стоилов е ръководител на Българската федерация по джудо и е член на УС на БОК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Путин се качи в Мерцедес и тръгна да инспектира Кримския мост

Путин премина с мерцедес по стратегически важния мост, за да покаже състоянието му

18:39 - 05.12.2022

Радев: Аз бях първият излъган от "Продължаваме промяната" и сега плащам цената

Президентът с нови остри критики към "Продължаваме промяната"

17:46 - 05.12.2022

Хари и Меган обещават да разкажат "цялата истина" в документалната им поредица за Netflix

В нов трейлър за поредицата принц Хари осъжда "болката и страданието на жените", които се омъжват за членове на кралското семейство

15:02 - 05.12.2022

Експлозии в две военновъздушни бази в Русия. Има загинали и вероятно повредени бомбардировачи

Смята се, че в базите се съхраняват бомбардировачи, използвани за удари срещу Украйна

13:35 - 05.12.2022

Тя отказа да се състезава с хиджаб за Иран. Режимът намери начин да си отмъсти

Елназ Рекаби остава под домашен арест, а къщата на брат ѝ беше съборена

13:30 - 05.12.2022