Гигантът IHG пуска нов бранд хотели в България през 2025 г. Снимка: © IHG Hotels

Британската хотелиерска компания IHG Hotels & Resorts съобщи, че планира експанзия в Сърбия и България през следващите две години. На българския пазар групата ще пусне в началото на 2025 г. марката Holiday Inn Express, под която през 2024 г. ще откри два нови хотела и в съседната страна.

Новината идва като част от продължаващия стремеж на IHG за разрастване в Южна Европа.

В България гигантът IHG вече има обекти под марката Holiday Inn в София и Пловдив, както и хотел Crowne Plaza в София. През 2018 г. разнообрази столичния хотелски пазар и с луксозния бранд InterContinental.

За предстоящия през 2025 г. хотел британският оператор съобщава, че ще се намира в близост до столичното летище и ще предлага 152 стаи. Той ще се нарича Holiday Inn Express Sofia Airport и ще бъде първият местен обект с този бранд. За пускането му IHG работи в партньорство с австрийската фирма за недвижими имоти Signa Development.

В Сърбия британската компания ще отвори два хотела догодина – Holiday Inn Express Subotica и Holiday Inn Express Kragujevac.

„През последните години станахме свидетели на впечатляваща експанзия в Южна Европа“, заяви Вилемейн Геелс, вицепрезидент „Развитие в Европа“ на IHG. Тя допълни, че основната част от растежа идва от основните марки на групата.

Към края на 2022 г. Holiday Inn и Holiday Inn Express представляват над 50% от общата собственост на IHG в Европа с 544 съществуващи хотела и още 73 в процес на изграждане. IHG притежава над 6100 хотела в цял свят и над 18 марки в портфолиото си, включително Crowne Plaza, Indigo и Intercontinental.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024