3000 евро билет за прием с премиер скара Главчев и организатора на Webit Снимка: © Булевард България

Служебното правителство на Димитър Главчев и организаторът на международния фестивал Webit влязоха в задочен конфликт в последните дни, след като предприемачът Пламен Русев съобщи в отворено писмо, че кабинетът не е потвърдил ангажимент, поет от правителството "Денков - Габриел" за финансиране на форума.

След оплакването на Русев във вторник от Министерския съвет отговориха днес - отново публично, че виждат проблем в обявлението на сайта на форума, че срещу "премиум билет" на стойност 3000 евро без ДДС гостите могат да участват в "прием с премиера".

"Във връзка с продажбата на билети „Platinum ticket” за фестивала "Webit" - 23-24 октомври 2024 г., Ви информираме, че от страна на настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно обявения на сайта на форума „официален прием на министър-председателя“. Продажбата на билети на стойност до 3000 евро без ДДС категорично и по никакъв начин не може да бъде обвързвана с възможност за участие в официален прием на министър-председателя", пишат от правителствената пресслужба.

Преди този отговор Русев описа как служебният кабинет не реагира на писмата от фондацията, която организира Webit. Той настоя да научи дали държавата ще изпълни финансовия си ангажимент за събитието. Предприемачът казва, че в началото на тази година правителството "Денков-Габриел" е взело решение българската държава да участва като партньор, в това число с финансиране на стойност 7,8 млн. лв.

"Вие, г-н Главчев, в качеството си на служебен премиер, и министрите във Вашия кабинет, на които е възложено пряко изпълнението на решението на Министерския съвет да работят с нас по участието на България, дори не отговаряте на официално входирани писма в деловодствата Ви от месеци. Междувременно, всички политически лидери на водещите партии в България от януари насам заявяват разбирането си за значимостта на Webit... Но действия на административно ниво няма. Няма държава. Има служебно правителство, което мълчи и бездейства", се казва в отвореното писмо на Русев.

Той пише още, че ситуацията може да се превърне в "международен скандал, в който важни и влиятелни хора ще се почувстват подведени и излъгани".

Проверка в сайта на Webit показа, че притежателите на "Platinum ticket" за събитието ще могат да присъстват на официален прием с премиера, на друг - с кмета на София Васил Терзиев, както и на вечери с изпълнителни директори на световни компании, включително със самия Русев. Всъщност най-скъпият посетителски пакет дава достъп до всички сегменти от програмата на фестивала. Цената на тези билети е 3000 евро без ДДС, ако бъдат купени на място при старта на събитието. Ако това се случи по-рано, сумата е по-ниска - 1800 или 2500 евро без ДДС според времето на поръчката.

Форумът е международен, като лектори на него са основатели и мениджъри в най-големите световни компании за технологии и иновации, учени и университетски преподаватели, политици, предприемачи и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024