Гонзо: Първото, което ще направя, е да освободя Емил Костадинов, Йордан Лечков и Михаил Касабов Снимка: © Getty Images

Един от първите приоритети на новоизбрания президент на Българския футболен съюз (БФС) ще бъде освобождаването на двамата вицепрезиденти - Емил Костадинов и Йордан Лечков. На по-късен етап с поста си ще се сбогува и Михаил Касабов.

Това обеща самият Георги Иванов - Гонзо в първото си телевизионно интервю след конгреса на БФС от 15 март.

"Знаем, че има големи очаквания и отговорност от хората към нас. Първото, което ще направим е да освободим двамата вицепрезиденти, които са дали много на българския футбол - Емил Костадинов и Йордан Лечков. Ще бъде освободен и Михаил Касабов. Ще има проверка на всички служители, за да видим кой как се е справил през годините. Някои от тях ще бъдат освободени, за да започнем да изграждаме новата система, която сме предвидили. Засега ще пипаме внимателно, тъй като първенството е в разгара си, но юни месец футболният съюз ще бъде основно преструктуриран", заяви Иванов в предаването "Арена спорт" по Българската национална телевизия.

Именно Михаил Касабов беше вписан за временно представляващ футболния съюз в Търговския регистър на мястото на Боби Михайлов - нещо, което по странно стечение на обстоятелствата се оказа неприятна изненада за хора като Йордан Лечков, Емил Костадинов и др.

Лечков, Костадинов и още двама членове обаче обжалваха неуспешно неговото вписване в Търговския регистър - въпреки че то се случи официално на 23 януари т. г.

Гонзо беше избран за нов президент на БФС от първи тур с общо 235 гласа.

Резултатът, който е пълна доминация на статуквото в Изпълкома на Боби Михайлов, се прие като съкрушителна загуба от хората, които очакват реформа на българския футбол.

"Конгресът беше направен, за да влязат в БФС нови хора с нови идеи и глад за успехи. Нашата цел ще бъде да постигнем резултатите, които сме планирали. Младостта и опита винаги са важни, но трябва и хората, които работят, да са кадърни. Смятам, че много от останалите кандидат-президенти могат да бъдат полезни, но няма да прибързваме с решенията, за да не се правят грешки. На първо време обаче трябва да структурираме Изпълкома, за да започнем да взимаме колективни решения. Първото заседание ще бъде, когато националният отбор се прибере от Баку", каза още Иванов.

Гонзо беше ясен като фаворит на действащото ръководство още от момента на издигането си.

През януари 2022 г. Гонзо стана технически директор на БФС, като пряко отговаряше за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол.

Мандатът му обаче няма да се запомни с победи (такива имаше само срещу Гибралтар, Македония и Кипър), а със скандали, които често той сам предизвикваше с необмислени изказвания.

Въпреки това - "личността Георги Иванов няма нищо общо с професионалиста, който е президент на БФС", настоява Иванов пред журналиста от БНТ.

"Аз ще бъда най-големия си критик. Феновете срещу какво ще протестират? Ние още не сме започнали работа. Личността Георги Иванов няма нищо общо с професионалиста, който е президент на БФС. Нямам нужда от картбланш. Ще работим още от първия ден и целта ни ще бъде да направим така, че хората отново да се гордеят с националния отбор. Не можем да променим цялата система за 2, 6 или 12 месеца, но ще правим малки крачки към нашите цели", заяви той.

Освен освобождаването на двамата вицепрезиденти, Гонзо обеща още честно и прозрачно управление на Съюза.

"Обещавам на феновете честност, прозрачност и работа. Резултати във футбола не могат да се обещаят. Ние положихме една основа в националния отбор с Младен Кръстаич с налагането на млади футболисти. Целта ни винаги е била да се класираме на световното първенство през 2026 година. Някои футболисти вече понатрупаха опит и ще разчитаме на тях, за да играем на това първенство", добави той.


Гонзо започна с гаф мандата: Обърка кмета на Враца с покойния Камен Костадинов от ДПС

Дойдоха, хапнаха, победиха: стерилният Конгрес на статуквото


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024