Гонзо прехвърли върху Литва вината за грозната гледка от съблекалнята на националите Снимка: © Getty Images

Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо защити играчите от националния отбор по футбол след появата на снимка от разхвърляните отпадъци в съблекалнята им след мача срещу Литва в Каунас.

Иванов хвърля странни обвинения срещу домакините, като твърди, че лично се уверил в това, че съблекалнята била оставена "в нормален вид".

"Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам", заявява той в позиция, разпространена от БТА.

Гонзо заявява, че е "разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите", въпреки че не отрича, че е практика помещенията да не бъдат почиствани от екипа след игра.

"Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци", казва бившият национал.

В същото време той пише, че съблекалнята е "храм на футбола и той е неприкосновен", като определя като абсолютно недопустимо и прекрачващо "границата на морала" разпространяването на кадри от стаята след напускането на българския отбор.

"Никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник", казва той.

Иванов е "наясно с добрия пример на Япония", но вместо да поеме ангажимент, че грозни сцени като тази в Литва повече няма да се повтарят, той отново прехвърля отговорността в друга посока - "гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач".

"Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява", завършва публикацията му.

Реакцията на Гонзо дойде след снимката, на която се виждат разпиляни бутилки и опаковки от храна по пода на съблекалнята на българския отбор в Литва след мача в събота.

Стадионът, на който националите стигнаха само до равенство 1:1 срещу 10 души от литовския отбор, е току-що реновиран.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024