Снимка: © getty images

Софтуерната компания Google отмени на-голямото си годишно събитие поради притеснения от новия коронавирус Covid-19. Конференцията I/O 2020 трябваше да се проведе между 12 и 14 май в основния им комплекс в Маунтин Вю, но това няма да се случи. 

Макар събитието да няма да бъде проведено физически, през следващите седмици Google ще потърси начин все пак да се свърже по друг начин със своите разработчици. 

Гостите, които са си купили билети, ще получат пълна компенсация и правото да закупят нови за конференцията през 2021 година, без да се налага имената им да бъдат изтегляни отново. 

Към момента в САЩ има 127 потвърдени случаи, от които 9 смъртни и 8 излекувани. В окръга Санта Клара в Района на Санфранциския залив, където се намира Маунтин Вю, има 11 потвърдени случаи, като един от заразените вече се е възстановил.

В световен мащаб заразените вече надхвърлят 93 хиляди, от които жертвите са над 3 100, а излекуваните – над 50 хиляди. 

Преди седмица Facebook също отмени най-голямото си събитие за годината поради коронавируса, а Microsoft и Apple споделиха, че разпространението на болестта и ограниченият транспорт ще се отразят негативно на продажбите им.

Прочети