Google празнува 25-годишен юбилей Снимка: © Getty

Днешният Doodle на Google (както се нарича илюстрацията на търсачката) е в чест на 25-ата годишнита на технологичната компания.

,,Ние в Google сме ориентирани към бъдещето, но рождените дни също могат да бъдат време за размисъл. Нека се разходим по алеята на спомените, за да научим как сме се родили преди 25 години..", гласи текст към анимираната илюстрация.

,,По съдба или късмет, докторантите Сергей Брин и Лари Пейдж се срещат в програмата по компютърни науки на Станфордския университет в края на 90-те години. Те бързо научават, че споделят сходна визия - да направят световната мрежа по-достъпно място. Двамата работят неуморно от стаите си в общежитието, за да разработят прототип за по-добра търсачка. След като постигат значителен напредък по проекта си, те преместват дейността в първия офис на Google – нает гараж.

Google става на 25 години - основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж

На 27 септември 1998 г. официално се ражда Google Inc.

Много неща се промениха от 1998 г. насам — включително нашето лого, както илюстрира и днешния Doodle — но мисията остана същата: да организираме световната информация и да я направим универсално достъпна и полезна. Милиарди хора от цял свят използват Google за търсене, свързване, работа, игра и много повече.", завършва съобщението.

Днес Сергей Брин и Лари Пейдж и все още притежават мажоритарни дялове в Alphabet, Inc., компанията майка на Google. Те разполагат с общо 51,2% от собствеността на Alphabet.

Въпреки че Брин и Пейдж се оттеглиха от изпълнителните си позиции в Google и Alphabet, двамата остават свързани с компанията чрез своите позиции в борда на директорите.

Прави ли ни интернет по-тъпи?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024