Горан Иванишевич и Луна Вуйович представиха новата фондация UNIQA SEE Future Снимка: © UNIQA

Тенис легендата Горан Иванишевич и младата тенис звезда Луна Вуйович изиграха демонстративен мач в Загреб, на площад „Европейски“. С мача те представиха Фондацията UNIQA SEE Future.

Инвестирането в млади таланти, в по-добро бъдеще, е в основата на дейността на фондацията. Тя е създаена с цел да предоставя подкрепа на млади хора, които се отличават със своите способности и таланти в спорта, културата и устойчивостта.

Фондация UNIQA SEE Future ще оперира в Югоизточна Европа: в Босна и Херцеговина, България, Румъния, Сърбия, Хърватия и Черна гора, а първата млада спортна надежда, която фондацията ще подкрепи – Луна Вуйович, победителка в Европейското първенство за юноши и в Уимбълдън за юноши до 14 г., беше представена в голямо събитие за публиката.

Луна е всеотдаен спортист, който играе тенис от 6-годишна възраст. Тя не крие колко важна е подкрепата за нея.

Подкрепата на родителите и семейството е най-важна, но е много хубаво и обнадеждаващо да имаш хора и организация като застрахователна компания УНИКА зад гърба си. Безценни са опитът и перспективите, които менторите, които вече са преминали през множество предизвикателства в живота, могат да ни предадат. Никой не може да те подготви за това, което следва и какво ще се случи, всеки има свой собствен път, но е стимулиращо да чуя другите и се чувствам отговорна, защото те вярват в мен“, каза Луна Вуйович на представянето.

Осигуряването на по-добри условия на младите хора, за да разгърнат максимално потенциала си и да постигнат целите си, е водещата мисъл на новата фондация.

„С този ход направихме крачка напред в социално отговорния бизнес, като участваме активно в създаването на по-модерна социална среда.", казват от UNIQA.

Целта на фондацията е да подкрепя местните общности и да засилва приобщаването чрез различни програми в съответствие със слогана „живеем по-добре заедно“, който насърчава солидарността и сътрудничеството за постигане на общи цели.

Идеята на фондацията идва от мисията на UNIQA, която се основава на подобряването на живота на клиентите и техните семейства с иновативни предложения и услуги, но също така и чрез подкрепа на отговорното развитие на общността.“, подчерта Адел Бахтанович, президент на UNIQA SEE регион, по повод представянето на фондацията.

В един все по-сложен свят, пълен с предизвикателства – от промените в климата, природните бедствия до войните и инфлацията – доверието и сигурността стават все по-важни за обществото и икономиката, но и за всеки отделен човек. Точно тук УНИКА си поставя за цел да играе важна роля със своята социална ангажираност. Фондацията UNIQA SEE Future ще бъде катализатор за положителна социална промяна, защото корпоративната филантропия е един от ключовите двигатели на социалното развитие.

Работата на фондацията ще бъде фокусирана в три направления: спорт, култура и устойчивост.

Първият спортен талант, който Фондацията ще подкрепи, е тенисистката Луна Вуйович, победителка от Уимбълдън за юноши. Тя е една от най-големите млади надежди на сръбския тенис, която през 2022 г. спечели цели четири от петте финала на Tennis Europe, на които участва. По време на представянето на фондацията в Загреб Луна изигра демонстративен мач с Горан Иванишевич, бранд посланик на UNIQA. В ролята на ментор Горан ще оказва подкрепа на много млади спортни таланти.

„Щастлив съм, че чрез тази фондация и сътрудничеството с УНИКА мога да помагам на младите хора, защото осъзнавам колко важна е подкрепата. Обстоятелствата се промениха много в сравнение с времето, когато бях в началото на кариерата си и когато разчитах на подкрепата на семейството си. Когато си млад, в началото е много важно да можеш да разчиташ на някой с опит и благодарение на всичко, през което съм минала през живота си, се радвам, че чрез фондацията мога да подкрепям млади таланти, независимо дали се занимават със спорт или нещо друго.“, каза Горан Иванишевич при представянето на фондацията.

Подкрепата на фондацията в сферата на културата ще започне с партньорство с филмовия фестивал в Сараево, който UNIQA спонсорира за втора поредна година, както и други проекти в подкрепа на млади артисти.

Фондация UNIQA SEE Future, наред с други неща, насърчава филантропията, здравословния начин на живот, подкрепя инициативи, фокусирани върху проблемите на опазването на околната среда и устойчивостта, социално отговорния бизнес, изкуството (филми, музика, фотография, живопис), съвременни професии и тенденции в дигиталния свят и множество други области, които пряко служат за подкрепа на местните общности.

Това бе потвърдено и на специална дарителска вечеря в Загреб по повод създаването на фондация UNIQA SEE Future, на която присъстваха много личности от света на спорта, културата и бизнеса. Търгът на ценни спортни артикули събра и допълнителни средства за подпомагане на младите таланти в региона.

Фондацията UNIQA SEE Future ще се фокусира върху подкрепата на млади таланти, защото те са агенти на промяната и имат потенциала да трансформират местните общности. Чрез програми за стипендии и наставничество, фондацията ще предостави на младите хора ресурси и възможности да усъвършенстват своите таланти и да реализират пълния си потенциал.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024