Инициативата Гората.бг, която е помогнала за засаждането на над милион дръвчета в България, ще подари 14 хиляди фиданки тази събота – 17 април.

Зад проекта стои и „Сердика Център“, като молът е домакин на инициативата за втори път. Между 10:30 и 15:30 ч. в събота всеки желаещ ще може да си вземе дръвчета, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг (ниво +3) в търговския център.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид - липа, слива, кайсия, праскова, бор, червен дъб, явор, бреза, шестил, арония, ябълка, питомен кестен, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.

Целта на Гората.бг и „Сердика Център“ е да се залесяват колкото се може повече райони в България. „Тази пролет успяхме да раздадем над 300 000 дръвчета, като в събота ще бъде най-голямото събитие в столицата. Благодаря на „Сердика Център“, че отново се включват в инициативата. Вярвам, че всеки един от нас може да допринесе за по-доброто и устойчиво бъдеще“, каза Никола Рахнев – основател на Гората.бг.

Досега, в резултат от различни инициативи на Гората.бг, са засадени близо 1,4 милиона дръвчета в над 130 общини в България.

Идеята за инициативата се появява в края на 2011 г., като първоначално се развива само в социалната мрежа Facebook. През 2013 започва реалното засаждане на дървета и към проекта се включват стотици хора. Шест поредни години от Гората.бг организират събития, на които даряват десетки хиляди фиданки.

„Сердика Център“ се включва към инициативата като част от политиката си за корпоративна социална отговорност – да подкрепя местните общности, както и да постига високи стандарти за устойчивост. Търговският център подкрепя каузи и организации с различни фокуси и сфери на действие – обществено здраве, спорт, образование, устойчивост, природа, биоразнообразие и други. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед