Във втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ , Гордън затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете си и поема отново на път. В програмата му са Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана.

Гордън Рамзи е дивото момче на кулинарния свят. Той е шеф-готвач, отличен с множество звезди „Мишлен“ и „Айрън Мен“ атлет, който кръстосва по света в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Някои хора опознават света през музиката, други през изкуството, Рамзи го прави през храна.

„Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“ – казва Рамзи. – „Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. “

Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Изкачва планини, бори се с вълни, студува и страда физически, за да открие някои от най-добрите съставки на света.

Крайната му цел, след толкова много адреналин, са превъзходните кулинарни резултати.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за деликатеси и вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, го вдъхновят за нова рецепта от сърцето на дадената култура.

Епизодите от поредицата завършват с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си.

Част от приключенията, кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват:

Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра;

Да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти;

Да скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;

Да разучава индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди;

Да се отправи на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;

Да се хвърли в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите;

И да се бори с вълните, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ ще се излъчва премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22 часа. Поредицата върви в 172 държави на 43 езика.

Гордън Рамзи се завръща за нова кулинарна експедицияПървият епизод е "
Дивата Тасмания".

В него Гордън Рамзи изследва изолираната край бреговете на Южна Австралия Тасмания.

Той разкрива девствената красота и чистота на острова, гмурка се за гигантски лангусти в пълни с акули води, опитва се да избегне отровни змии, докато търси местни подправки в шубраците и се извисява с хидроплан към сърцевината на Тасмания, за да лови пъстърва, чрез риболов на муха, а накрая събира единствен по рода си мед.

След всичко това, Рамзи се изправя редом с кулинарния номад Аналийс Грегъри, с която приготвят невероятно кулинарно пиршество.

Гордън Рамзи е номиниран за наградите „Еми“ и освен готвач, е и продуцент, чрез компанията си Studio Ramsay, на множество оригинални програми и телевизионни предавания от двете страни на Атлантическия океан, гледани от зрители по цял свят, в над 200 територии.

Само в Щатите има четири предавания в праймтайм в национален ефир - той е водещ и изпълнителен продуцент на „Hell’s Kitchen“, „MasterChef“, „MasterChef Junior“ и „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“ по Fox, както и ежегодното „MasterChef Celebrity Showdown“.

Основано през 2016 г., Studio Ramsay е създадено, за да разработва и продуцира риалити, документални и игрални телевизионни продукции, като се фокусира върху създаването на нови формати и новаторски програми, както и развитието на нови таланти.

Studio Ramsay стои зад изключително успешната поредица на FOX „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“, както и „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“.

В Обединеното кралство Studio Ramsay продуцира номинираната за „БАФТА“ поредица „Пътешествието на Гордън, Джино и Фред“ за ITV. Студиото продуцира и предстоящата поредица на Channel 4 „The Fantastical Factory of Curious Craft“ и отваря вратите на знаменития хотел The Savoy за документална продукция от 6 части за ITV.

Дигиталната дивизия на Studio Ramsay работи по YouTube канал на Гордън Рамзи, който е готвачът с най-много последователи в тази платформа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

2-часовият разговор между Тръмп и Путин се оказа "информативен", но безрезултатен

Джей Ди Ванс казва, че САЩ могат да се откажат от войната в Украйна, тъй като преговорите са в безизходица

19:58 - 19.05.2025
Важно днес

Край на блокадата: Градският транспорт в София тръгва от вторник

След 6 дни на блокада наземният градски транспорт в София отново ще работи от вторник.

18:45 - 19.05.2025
Спорт

Преди финала за Купата: теренът на “Васил Левски” е в лошо състояние

Сериозно предизвикателство след финала на шоуто „Като две капки вода”

18:43 - 19.05.2025
Важно днес

Столичани излязоха на протест в подкрепа на кмета Васил Терзиев и "срещу мафията"

"Демокрацията е диалог - не синдикален шантаж", гласят плакати

18:10 - 19.05.2025
Важно днес

Тръмп иска разследвания срещу Бийонсе и Брус Спрингстийн

Звездите са "виновни" за подкрепата си за Камала Харис, вярва президентът на САЩ

17:00 - 19.05.2025
Важно днес

Инфлацията в България ще спадне през 2026 г., напук на внушенията срещу еврото

ЕК представи икономическата си прогноза за тази и следващата година

16:42 - 19.05.2025
Кино и сериали

"Пушилка" по Max - високоскоростно приключение от старата школа

Джош Холоуей (Lost) влиза в ролята на най-добрия шофьор на мафиотски бос

16:30 - 19.05.2025
Важно днес

ПП-ДБ: Борисов се отказа да "наказва" софиянци, защото подцени ситуацията

"Да, България" поиска оставките на бордовете на транспортните дружества, които обслужват градския транспорт в София

15:18 - 19.05.2025
Пътуване

Ryanair вдига цените на билетите след спад в годишната печалба

Пътуванията с авиокомпанията ще поскъпнат с до 6% това лято

14:55 - 19.05.2025