Във втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ , Гордън затяга връзките на ботушите си, грабва ножовете си и поема отново на път. В програмата му са Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. 

Гордън Рамзи е дивото момче на кулинарния свят. Той е шеф-готвач, отличен с множество звезди „Мишлен“ и „Айрън Мен“ атлет, който кръстосва по света в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Някои хора опознават света през музиката, други през изкуството, Рамзи го прави през храна. 

„Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“ – казва Рамзи. – „Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем техните истории. “ 

Гордън Рамзи пътува и пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана, поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва световната кухня. Изкачва планини, бори се с вълни, студува и страда физически, за да открие някои от най-добрите съставки на света.  

Крайната му цел, след толкова много адреналин, са превъзходните кулинарни резултати.  

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за деликатеси и вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, го вдъхновят за нова рецепта от сърцето на дадената култура.

Епизодите от поредицата завършват с предизвикателство, което Рамзи си отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал по време на пътешествието си. 

Част от приключенията, кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват: 

Да рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра

Да се гмурне смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти; 

Да скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;

Да разучава индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди; 

Да се отправи на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;

Да се хвърли в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите;

И да се бори с вълните, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море. 

Втори сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“  ще се излъчва премиерно по National Geographic всяка неделя от 13.09. в 22 часа. Поредицата върви в 172 държави на 43 езика.

Първият епизод е "
Дивата Тасмания".

В него Гордън Рамзи изследва изолираната край бреговете на Южна Австралия Тасмания.

Той разкрива девствената красота и чистота на острова, гмурка се за гигантски лангусти в пълни с акули води, опитва се да избегне отровни змии, докато търси местни подправки в шубраците и се извисява с хидроплан към сърцевината на Тасмания, за да лови пъстърва, чрез риболов на муха, а накрая събира единствен по рода си мед.

След всичко това, Рамзи се изправя редом с кулинарния номад Аналийс Грегъри, с която приготвят невероятно кулинарно пиршество.

Гордън Рамзи е номиниран за наградите „Еми“  и освен готвач, е и продуцент, чрез компанията си Studio Ramsay, на множество оригинални програми и телевизионни предавания от двете страни на Атлантическия океан, гледани от зрители по цял свят, в над 200 територии.

Само в Щатите има четири предавания в праймтайм в национален ефир - той е водещ и изпълнителен продуцент на „Hell’s Kitchen“, „MasterChef“, „MasterChef Junior“ и „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“ по Fox, както и ежегодното „MasterChef Celebrity Showdown“. 

Основано през 2016 г., Studio Ramsay е създадено, за да разработва и продуцира риалити, документални и игрални телевизионни продукции, като се фокусира върху създаването на нови формати и новаторски програми, както и развитието на нови таланти.

Studio Ramsay стои зад изключително успешната поредица на FOX „Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back“, както и „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“.

В Обединеното кралство Studio Ramsay продуцира номинираната за „БАФТА“ поредица „Пътешествието на Гордън, Джино и Фред“ за ITV. Студиото продуцира и предстоящата поредица на Channel 4 „The Fantastical Factory of Curious Craft“ и отваря вратите на знаменития хотел The Savoy за документална продукция от 6 части за ITV.

Дигиталната дивизия на Studio Ramsay работи по YouTube канал на Гордън Рамзи, който е готвачът с най-много последователи в тази платформа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Освободете лицето ѝ": Журналисти носят маски в ефир в подкрепа на жените водещи от Афганистан

Кампанията #FreeHerFace е в знак на протест срещу нов закон на талибаните, дискриминиращ жените

Руският съд отхвърли жалбата на Навални и потвърди 9-годишната му присъда

Навални използва последното си изявление в съда, за да критикува руските власти за инвазията в Украйна

Германия и Италия плащат газ в рубли? Не съвсем. България пита ЕК за заобикаляне на санкциите? Съвсем не

Непотвърдена новина стана повод българският енергиен министър на отговаря пак на въпрос защо България не ще да плаща на "Газпром" в рубли

САЩ обмислят дали да изпратят войници в Киев, които да защитават американското посолство

Администрацията на Байдън води предварителни разговори дали да изпрати военни сили за охрана на американското посолство в Киев

100-те най-влиятелни личности на „TIME”: Путин, Зеленски, Адел и Зендая са в списъка

Списание "Time" публикува ежегодния си списък със 100-те най-влиятелни личности за годината. Ето и някои от имената...

Бившият президент на Молдова Игор Додон е арестуван за корупция

Той е разследван за получен подкуп от олигарх

Трябва да си имал думи, за да позволиш на нещо хубаво да те остави без думи

Езикът, на който се караме, ще остане и ще ни сдобрява

"Казват, че и аз, и Путин сме убийци. Но убивам престъпници, а не деца и старци"

Дори президентът на Филипините Родриго Дутерте призова Кремъл да прекрати жестокостите в Украйна