Оливия Колман е способна да изиграе всяка роля - от кралицата ("The Crown") до злата мащеха ("Fleabag"), и от провинциален детектив ("Broadchurch") до агент на британското разузнаване в напреднала бременност ("The Night Manager").

Актрисата е способна да разкаже всяка възможна история по най-достоверния начин - от комедийни скеч-импровизации до тежки житейски драми.

Най-новият й сериал "Градинари", създаден по действителен случай, я показва в невиждана светлина. Носителката на "Оскар" влиза в образа на кротка и вежлива жена, която е обвинена за убийството на родителите си, прикривано от 15 години.

Партньорът й в любовта и в престъплението е Дейвид Тюлис - още един от най-добрите съвременни английски актьори, познат като проф. Лупин от филмите за Хари Потър и като жестокия В.М. Варга от третия сезон на "Фарго".

"Градинари" по HBO Go: Истинската история на убийците от Мансфийлд

В "Градинари" Колман и Тюлис са привидно обикновени съпрузи, които изненадващо се оказват във фокуса на разследване на брутално убийство. Разпитите в отделни зали са първият случай, в който сплотената двойка е принудена да се раздели.

Докато случаят се разплита, вдъхновени от манията на Сюзън по уестърн жанра и класическото кино, двамата си се представят като холивудски герои в свой собствен филм. Фантазиите им дават временно убежище от реалността, която ги заплашва, но и ги тласкат отвъд ръба на лудостта.

Минисериалът "Градинари" по HBO Go е създаден по сценарий на Ед Синклер - съпруг на Оливия Колман, който се вдъхновява от истинската история на т.нар. убийци от Мансфийлд - Сюзан и Кристофър Едуардс.

Двамата са дадени на съд за убийството на родителите на Сюзан, за което никой не подозира в продължение на години. Телата на възрастните хора са заровени в градината на собствения им дом, докато тяхната дъщеря и зет лъжат и властите, и останалите си роднини за случилото се.

Сюзан и Кристофър прибират редовно пенсиите на мъртъвците, изпращат фалшиви картички за Коледа от тяхно име и дори продават къщата, в която са ги погребали.

Всичко рухва в момента, в който благотворителна организация, подпомагаща възрастните хора в Англия, прави опити да се срещне лично с бащата на Сюзан, за да му помогне да отпразнува наближаващия 100-годишен юбилей... От фондацията не подозират, че човекът отдавна е покойник - в официалните регистри той все още е жив.

Двамата съпрузи разбират, че повече не могат да прикриват случилото се, но отново правят опит да се "спасят" чрез измислици и лъжи пред съда.

Премиерата на първия епизод у нас е в HBO GO на 8 декември, а останалите три ще дебютират в платформата всяка последваща сряда. Телевизионната премиера на сериала по HBO е предвидена за януари 2022.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024