Григор Димитров се оттегли от мача срещу Тийм заради прилошаване

Григор Димитров бе принуден да се откаже в средата на втория сет от мача срещу Доминик Тийм във II кръг на подгряващата надпревара в Уинстън-Сейлъм, след като получи световъртеж на корта.

До този момент от мача първата ни ракета демонстрира великолепна форма и спечели първите 7 гейма поред срещу австриеца, повеждайки с 6:0, 2:4.

Това е и резултатът, при който мачът приключи. В шестия гейм на втората част на Григор му прилоша и той спря да играе. Повиканият физиотерапевт опита да му помогне, като сложи мокра кърпа на врата му, и Димитров пробва да се върне на полето, за да сервира, но се оказа, че не може да си стои на краката.

Това не е първият случай, в който Димитров е принуден да се откаже от мач във водеща позиция заради кондиционни проблеми. Така се случи на тазгодишния "Уимбълдън" (заради разтежение в слабините), аналогично приключиха участията му и на другите три турнира от Шлема през 2021 г. (тогава заради болки в гърба и кръста) - Australian Open, "Ролан Гарос" и US Open.

Григор Димитров се оттегли от мача срещу Тийм заради прилошаване

Този сезон Григор Димитров трябва да бъде поставен под №18 в Откритото първенство на САЩ. Жребият за основната схема ще бъде изтеглен в четвъртък (25 август) в Ню Йорк, а мачовете от основната схема започват в понеделник (29 август).

На 1/8-финалите в Уинстън-Сейлъм късно тази вечер Доминик Тийм ще играе срещу британеца Джак Дрейпър.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024