Григор Димитров стана глобален посланик на първия български еднорог Payhawk

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров стана глобален посланик на първата българска компания, оценена на повече от 1 млрд. долара - Payhawk.

Партньорството му с финтех дружеството беше обявено в Мадрид, където Димитров ще участва на Мастърс турнира. Payhawk е компания за управление на корпоративните разходи, чийто основател е Христо Борисов.

Развълнуван съм да сключа партньорство с компания, която произлиза от моя дом. Винаги съм носел България в себе си с времето. За мен е удоволствие да започна нещо новo и имам много какво да науча от тях“ – каза Димитров.

Логото на Payhawk ще бъде на единия от ръкавите на фланелките, с които най-добрият български тенисист играе мачовете си.

„От малък не прекарвам време в България и ми липсва нещо българско, когато пътувам. Винаги съм искал да имам такъв вид партньор. Когато се свързвам с хора и компании, е защото аз самият го искам и вярвам в това нещо. Всеки от нас иска да стане по-добър в дадена сфера и в момента това е взаимно“.

Payhawk улеснява фирмените разплащания, съчетавайки в един продукт корпоративни карти, софтуер за управление на разходите и задълженията на фирмата, и безпроблемно свързване с ERP системи.

„Всеки от нас се вълнува да започнем. Разбира се, трудно е с времето, но всеки иска да направи максималното от себе си. Сега започваме. Искаме да се опознаем и да видим какви са възможностите ни за бъдещето“ – сподели Григор.

Партньорството между Григор Димитров и Payhawk се случва естествено - и двете имена започват пътя си от България, за да достигнат до глобални успехи, се казва в позиция на компанията.

"Григор е първият български тенисист, спечелил титла от ATP серията, който продължава да отбелязва успехи на глобалната сцена, а Payhawk са първата компания-еднорог в страната с оценка на 1 млрд. долара, която вече има офиси в 8 държави по света. Това е важен етап за двете страни, който е показателен за споделения им стремеж към изключителни постижения", казват още от Payhawk.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024
Важно днес

Financial Times: Високи заплати и оневиняване на заподозрени - как Кремъл попълва войската си

Нова вълна на мобилизация, обаче, изглежда е въпрос на време

11:54 - 24.05.2024
Живот

Ицо Хазарта: Нека те помоля да говорим български език

Изпълнителят пусна кратък клип по случай 24 май

11:12 - 24.05.2024