Снимка: © Getty Images

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март, неделя.

„Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала“, написа Фандъкова в профила си във Facebook.

Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че общата ваканция най-вероятно няма да бъде удължена – това ще става само в някои отделни области като София, Пловдив и Велико Търново. Така повечето ученици в страната ще подновят своите занимания от утре, 12 март (четвъртък).

„Ден за ден се решава. Общата ваканция обаче отпада“, каза той в ефира на NOVA. „В момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време“.

По-рано през деня Йорданка Фандъкова каза, че продължава дезинфекцията на превозните средства, обществените сгради и метростанциите.

"Много важно е да следваме указанието на специалистите. Поисках от всички колеги във всички сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция. Детските градини да имат засилен филтър", сподели столичният кмет.

Столична община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна, каза Фандъкова.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети