Мачът между ЦСКА-София и ФК ЦСКА 1948, който завърши с 2:1 на стадион "Българска армия", се превърна в сцена на сериозно напрежение и неуважително отношение от страна на феновете на домакините към легенди на собствения им отбор като Любослав Пенев и Стойчо Младенов.

Пенев стана треньор на "ЦСКА 1948" (чийто основен спонсор е обственикът на efbet Цветомир Найденов) през май 2022 г. Само преди две седмици клубът обяви и привличането на Стойчо Младенов за оперативен директор на клуба.

65-годишният треньор подаде оставка от ЦСКА-София само преди няколко месеца заради неразбирателство със собствениците на клуба - Гриша Ганчев и сина му.

Ултрасите на "Българска армия" обаче възприемат преминаването на Пенев и Младенов в конкурентния "червен" клуб като предателство.

Треньорът на "ЦСКА 1948" е замерян с камъни след мача в понеделник вечер, а Стойчо Младенов, Радослав Здравков и други официални лица от тима също са "бомбардирани" с монети, запалки и други предмети в ложата, заради което се намесва и полицията.

Междувременно хулигани са осквернили и паметните плочи на имената на Младенов и Пенев, които са поставени на стадиона на червените - върху тях са изсипани стотинки, фалшиви банкноти евро и са разливани бирени кенчета.

На плочите изрично е отбелязано, че Стойчо Младенов е петкратен шампион на България - три пъти като футболист и два пъти като старши треньор на ЦСКА.

Бившият мениджър на червените има и легендарна слава като "екзекутора на Ливърпул" заради победния си гол срещу английския тим, с който извежда ЦСКА на полуфинали на Купата на европейските шампиони през 1982 г.

Любослав Пенев определи като "поръчка" грозните сцени на стадион "Българска армия".

"Имаше определени хора, които изнесоха някакво представление, с което опитаха да отвлекат вниманието от грешното и некадърно ръководство", каза той по адрес на ЦСКА-София.

Част от феновете на ЦСКА се разграничиха от поведението на агитките на 29 август.

Фракцията "Offenders" публикуваха позиция, в която казват, че въпреки недоволството от решението на Младенов и Пенев да работят за "ЦСКА 1948", приносът им като футболисти "ще отеква завинаги в историята на нашия любим отбор".

"Псувайки, обиждайки и замеряйки тези хора, единствено нещо, което постигаш, е да плюеш на собствената си история и наследство. Неща, които за нас са меко казано недопустими", казват те.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024