Снимка: © Getty Images

Абсурдни сцени са се разиграли в София при проверки на РЗИ и МВР за спазването на вечерния час на заведенията. Ресторантите имат право да работят до 23:30 ч., а нощните клубове би трябвало да са затворени заради противоепидемичните мерки в столицата. 

От СДВР обаче съобщават, че при инспекциите в петък, 20 ноември, са установени редица нарушения и неспазване на работното време.

Нещо повече: при проверка на заведение край езерото Ариана, персоналът първоначално не допуснал проверяващите полицаи и здравни инспектори.

Над 200 души - клиенти на заведението - са останали вътре при затворени врати, като на една от присъстващите й е прилошало. 

Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.  

Персоналът на друго заведение на ул. "Христо Белчев", което също е работило в нарушение на вечерния час, е отказвал да пусне проверяващите с часове, става ясно от информацията. 

Гостите на заведението са се оказали блокирани, без да могат да си тръгнат. 

В частен клуб на ул. "Врабча" проверката е установила не само нарушение на Covid-мерките, но и притежание на различни наркотични вещества. Стигнало се е до задържане на четирима души и образуване на досъдебни производства. 

Прочети