GullivAir ще лети директно София - Банкок и София - Мале Снимка: © Въздушно такси от Малдивите

Две нови директни линии от София до Азия смята да пусне авиокомпания GullivAir, става ясно от дневния ред на Министерски съвет. Едната е София - о. Мале - София, а другата София - Банкок - София. Превозвачът е заявил желания да лети два пъти седмично до острова, част от Република Малдиви. Това ще са дните събота и неделя, същата ще е и честотата на полетите до Кралство Тайланд.

В момента авиокомпанията има само една редовна линия до Бургас и лети чартърно до Малдивите, Доминиканската република и др.

GullivAir е превозвачът, който проявява интерес да обслужва линията Скопие - София. В аргументацията на авиокомпанията за новите линии до Азия, се казва, че те ще са стимул за привличането на пътникопоток от съседни държави.

Линията София - Скопие беше договорена по време на посещението на Кирил Петков в Северна Македония на 18 януари. Съмненията около подновяването й бяха свързани с това дали ще бъде рентабилна заради краткото разстояние между двата града.

Според изнесената в медиите информация GullivAir предвижда тя да бъде част от по-мащабна идея за осъществяване на директни полети от София до Северна Америка. Предвижда се и пускането на довеждащи полети от Тирана и Солун, така че гражданите на поне четири държави от Балканите да могат да летят с прекачване от София за САЩ или Канада. Очевидно другата посока ще е Тайланд.

От 28 януари започна изпълнението на директни полети от България до една от най-популярните световни дестинации – Сейшелските острови. Чартърни полети летят от българската столица до най-големия остров на Сейшелите – Махе.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Днес убих човек": Кадри от дрон и телефонен разговор уличиха руски командир във военно престъпление

Потресаващата история за спасението на украинско семейство, попаднало под руски обстрел

17:43 - 22.03.2023

Володимир Зеленски посети войниците от фронта край Бахмут

Президентът на Украйна е на визита в Донецк - най-напрегнатата точка от руската инвазия

15:27 - 22.03.2023

Надписи по мистериозната картина на Полък в България я свързаха с Холивуд и Чаушеску

Прокуратурата ще търси и външна помощ за разследването

14:47 - 22.03.2023