Хаджигенов и Бабикян регистрират НПО "Ние идваме" и може да преговарят с други политически сили Снимка: © Facebook.com/Отровното трио

Депутатите от ИБГНИ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян очакват регистрация на новата инициатива "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел. Чрез него те ще преговарят с формацията около Мая Манолова "Изправи се БГ" дали да участват заедно на следващите избори, съобщи БНР.

Николай Хаджигенов обаче не изключва преговори и с други политически сили.

"Не означавa, че разваляме коалицията. Почваме нещо ново. Рано е да се каже какво ще излезе", заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме“ пред националното радио.

Още на 20 юли двамата представители на станалото известно покрай протестите „Отровно трио“ (в което беше включено и Велислав Минеков) обявиха, че създават неправителствена организация с името „Ние идваме!“. В същия ден коалицията на Манолова се преименува от „Изправи се! Мутри вън!“ на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Обяснението на Хаджигенов и Бабикян за новата инициатива тогава беше, че искат да съберат всички поддръжници на антиправителствените демонстрации от лятото на 2020 г. в едно гражданско движение. „Защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите“, аргументираха се те.

„Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика“, написаха през юли двамата депутати от ИБГНИ.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024