Хаджигенов и Бабикян регистрират НПО "Ние идваме" и може да преговарят с други политически сили Снимка: © Facebook.com/Отровното трио

Депутатите от ИБГНИ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян очакват регистрация на новата инициатива "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел. Чрез него те ще преговарят с формацията около Мая Манолова "Изправи се БГ" дали да участват заедно на следващите избори, съобщи БНР.

Николай Хаджигенов обаче не изключва преговори и с други политически сили.

"Не означавa, че разваляме коалицията. Почваме нещо ново. Рано е да се каже какво ще излезе", заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме“ пред националното радио.

Още на 20 юли двамата представители на станалото известно покрай протестите „Отровно трио“ (в което беше включено и Велислав Минеков) обявиха, че създават неправителствена организация с името „Ние идваме!“. В същия ден коалицията на Манолова се преименува от „Изправи се! Мутри вън!“ на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Обяснението на Хаджигенов и Бабикян за новата инициатива тогава беше, че искат да съберат всички поддръжници на антиправителствените демонстрации от лятото на 2020 г. в едно гражданско движение. „Защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите“, аргументираха се те.

„Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика“, написаха през юли двамата депутати от ИБГНИ.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И БСП е готова да работи за експертен кабинет с третия мандат

Това заяви председателят на ПГ на партията Борислав Гуцанов на консултациите при президента Румен Радев.

11:00 - 25.06.2024
Европейски дневници

Орбан и Мелони отчетоха общите си виждания, но няма да се съюзяват официално в ЕП

Партия "Фидес" няма да бъде част от групата на Европейските консерватори както се очакваше

09:24 - 25.06.2024
Важно днес

"Възраждане" поиска третия мандат за правителство "с всички без ГЕРБ и ДПС"

Румен Радев припомни на Костадин Костадинов, че не му излизат сметките

09:00 - 25.06.2024
Важно днес

Криминалист: Брендо се предаде, защото нещо го притеснява отвън

Това е избор за оцеляване, казва адв. Димитър Марковски

08:31 - 25.06.2024
Важно днес

Джулиан Асанж излиза на свобода

Основателят на Уикилийкс постигна споразумение със САЩ и се призна за виновен

07:43 - 25.06.2024
Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024