Хали Бейли: "Моята Ариел не би напуснала океана заради едно момче" Снимка: © Getty

Хали Бейли, актрисата, която влиза в ролята на русалката Ариел в предстоящия римейк на "Малката русалка" на Disney, наскоро сподели вижданията си върху своята героиня в интервю за Edition Magazine.

Бейли отбелязва, че нейната версия на Ариел е "по-нюансирана" от оригинала и че героинята ѝ няма да "напусне океана заради едно момче".

"Наистина съм много развълнувана, тъй като определено променихме преспективата, в която Ариел напуска дома си заради момче. Историята, която разказваме, е изцяло за нея, за нейната цел, свобода, живот и всичко, което иска".

По думите ѝ филмът ще отразява темите за независимостта на жените.

"Като жени, ние сме невероятни, независими, модерно, ние сме всичко и още. И се радвам, че Disney съживяват и обновяват някои от тези теми.

Коментарът на актрисата е в унисон с онова, което преди време каза режисьорът на филма, Роб Маршал, пред Entertainment Weekly. Той посочи, че за него е важно в новия филм да се подчертае "страстта" на Ариел да намери истинското си "аз".

Тогава той добави, че неговият прочит на класиката е "странна комбинация между честност и мъдрост, с много сърце и душа". Маршал поясни, че модерната версия на "Малката русалка Ариел" ще поддържа разделението между човешкия свят и този на океана.

Публиката обаче не е особено ентусиазирана за новия филм, предимно заради кастинг решението Ариел да бъде изиграна от Бейли.

Още когато от Disney обявиха решението си, тийзърът в YouTube получи 3 млн. "дислайка", а най-пресният трейлър има 1,3 млн. обърнати надолу палеца. Тогава Бейли изрази шока си от силната негативна реакция на масовата публика и беше много емоционална относно положителната обратна връзка от младите чернокожи момичета и мулатките.

Хали Бейли е по-позната като едната половинка от R&B дуото Клоуи и Хали и въпреки че има известна история с киното и телевизията, това ще е първата голяма роля за нея.

Знае се, че Мелиса Маккарти ще влезе в ролята на емблематичната морска вещица Урсула, а други две актьорски имена, които се впрягат за проекта, са Акуафина и Джейкъб Трембли. Трембли стана известен с участието си в „Стая” с Бри Ларсън, а след това и в „Чудо”, където си партнира с Джулия Робъртс, а Акуафина с ролята си в „Луди богати азиатци”. В ролята на бащата на Ариел, цар Тритон, ще влезе не друг, а Хавиер Бардем.

Оригиналният филм за Ариел, последван от сериал, е базиран на главната героиня от приказката "Малката русалка" на Ханс Кристиан Андерсен от 1837 г. Още тогава Ариел получава смесен прием от критиците; някои издания като Time я критикуват, че е прекалено отдадена на Ерик, докато други, като Empire, хвалят героинята за непокорната ѝ личност, която е отклонение от предишните принцеси на Дисни.

Премиерата на новия филм по кината е на 26 май.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024