Двадесет и шест години след дебюта на оригиналния филм "Ирма Веп" нов римейк се отправя към телевизионния екран. В ритъма на 21 век, лимитираният сериал от 8 епизода ще разкаже по нов начин историята за филмова звезда, която се сблъсква с неволите на своята кариера и живот.

В главната роля е носителката на Оскар Алисия Викандер, а премиерата на сериала е планирана за следващата седмица. Продукцията вече направи световната си премиера като официална селекция на фестивала в Кан.

Викандер влиза в ролята на Мира - американска филмова звезда, която е разочарована от кариерата си и наскоро е преминала през раздяла. Тя пристига във Франция, за да изиграе ролята на Ирма Веп в римейк на френската класика "Вампирите".

Историята започва да преплита реалността на Мира и тази на героинята й на снимачната площадка, докато постепенно двата образа започват да се размиват и сливат. "Ирма Веп" разкрива несигурната почва, която лежи на границата между измислицата и реалността и изкуството и живота.

Името Ирма всъщност е анаграма за вампир, както и за Мира.

"Мисля, че докато правехме филма, изиграх пет роли. Беше като китайски кутии. Винаги се случва нещо друго. Според мен в това е красотата на проекта", казва актрисата.

С преминаването от филм към сериал, продукцията успява да наложи няколко промени. Сериалът успява да разшири много от преживяванията, които могат да се случат на една снимачна площадка и показва различни и непоказвани досега пластове от историята.

"Правейки оригинала, аз гледах хаоса на киното. Сeга киното отново е в хаос. Не сме сигурни за нещата, които са били доста очевидни преди много време“, обяснява режисьорът на сериала.

Във филма, по който е базиран сериала, главната роля е изиграна от хонконгската актриса Маги Чунг, която играе самата себе си.

Премиерата на лимитирания сериал се очаква следващата седмица, като епизодите ще бъде достъпни и в платформата за стрийминг HBO Max.

Продукцията е сътрудничество между HBO и A24. А в екипа от изпълнителните продуценти влизат Даниел Делюм („The Artist“), Ашли Левинсън („The Green Knight“) и Сам Левинсън („Euphoria“).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ема Уотсън дебютира като режисьор и лице в кампания на Prada

Изискванията ѝ като режисьор за Prada са да намери материал, който "няма да я отегчи"

Река Искрецка се върна, започва възстановяване на водоподаването

Причината за изчезването вероятно е слабо земетресение

Служебният кабинет решава дали да приеме американската оферта за газ

До 17ч. правителството трябва да даде отговор на американската компания

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден