Хазартният спонсор на "Левски" удвоява парите за клуба и се отказва от "консултантските" си такси Снимка: © Getty Images

Спонсорът на ПФК "Левски" Мило Борисов обяви прекратяването на договора за "консултантски" услуги, през който компанията му директно участваше в надзора на клуба и имаше споразумение за отчисления на 10% от приходите му.

Борисов е мажоритарен собственик на хазартния оператор "Палмс бет", чието лого стои върху екипите на "Левски".

В писмо до феновете той твърди, че "опрощава и отписва" всички дължими суми по договора за консултантски услуги, а в същото време "увеличава повече от два пъти сумата по спонсорския договор за оставащия срок на действието му".

"Съвместно с ръководството на „Левски за този период успяхме да постигнем много важна цел – финансовото стабилизиране на клуба и изплащането на основната част от натрупаните в миналото задължения към НАП и към трети лица, от които зависеше лицензът и дейността на клуба", се казва в позицията.

"Палмс бет" стана спонсор на "Левски" през 2020 г. в момент на тежки финансови турбуленции заради сагата около прехвърлянето на собствеността от Васил Божков към Тити Папазов и Наско Сираков.

През 2021 г. вече беше подписан 5-годишен договор, който вече даваше на "Палмс бет" и допълнителни права като "партньор" в управлението на клуба - включително с позиции в управителните органи.

Това доведе до вътрешно напрежение сред останалите членове на управлението, като в крайна сметка беше сменен изпълнителният директор Ивайло Ивков, а Станимир Стоилов напусна като старши треньор.

Част от феновете на "Левски" също са недоволни от действията на собствениците. Преди две седмици те организираха протест с транспарант "Сираков - вън" по време на мач срещу "Черно море" и отложиха началото му с около 15 минути.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024