HBO MAX пусна първи тийзър на сериала "Дюн: Пророчеството" Снимка: © Screenshot, Youtube

HBO MAX пусна първи тийзър на сериала "Дюн: Пророчеството", който ще излезе през есента на 2024 г.

Действието се развива 10 000 години преди събитията в едноименните популярни филми, базирани на фантастиката на Франк Хърбърт.

Обявен за първи път през 2019 г., сериалът е вдъхновен от романа на Хърбърт "Сестринството на Дюн".

В продукцията от шест части участват Емили Уотсън, Оливия Уилямс, Марк Стронг, Травис Фимел, Джоди Мей и Сара-Софи Буснина.

Във фокуса на "Дюн: Пророчеството" са сестрите Тула и Валя Харконен и как те създават легендарния орден Бин Джезърит. Жените в него са сред най-влиятелните личности в империята от вселената на Дюн. Те тренират телата и умовете си, за да придобият свръхсили. Могат да разпознават истината от лъжата, да принуждават останалите да се вслушват в повелите им само с тембъра на гласа, а когато се налага - и да убиват.

Сестрите от ордена са внедрени в най-властните фамилии в империята, за да раждат наследниците им или да напътстват лордовете в политическите им решения.

Тийзърът обещава много динамика и интензивност на сцените и загатва за осезаемото напрежение между главните женски персонажи.

"Сестринството е над всичко", гласи финалното изречение в разпространения от HBO MAX видеоклип.

В процеса на създаване "Дюн: Пророчеството" претърпява няколко съществени промени, като сменя една от актрисите в главните роли. Първоначално Дени Вилньов трябва да режисира сериала, но заради снимките на игралния "Дюн 2" предава тази роля на Йохан Ренк.

Ренк също напуска проекта през февруари 2023, а режисурата е поверена на Анна Форстър.

Сериалът е заснет в Унгария и Йордания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024