Сериалът The Idol, в който дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз си партнираше с музиканта The Weeknd, приключва след един-единствен сезон.

Историята на възхода на младата поп-звезда и проблематичната ѝ връзка с лидер на култ беше режисирана от създателя на "Euphoria" Сам Левинсън, като обещаваше да се превърне в "най-шокиращия" сериал на годината.

В кастинга му бяха включени и истински изпълнители като Трой Сиван и Джени от BLACKPINK, наред с The Weeknd, който участваше в една от главните роли.

Оценките на зрителите и критиците обаче бяха разочароващи, а шоуто приключи един епизод по-рано от планираното.

Сега HBO даде сигнал, че The Idol няма да има продължение, въпреки че го определят като "един от най-провокативните оригинални сериали" със "силна реакция от публиката".

"След много размисли и обсъждания, HBO, както и създателите и продуцентите решихме да не продължаваме с втори сезон. Благодарни сме на авторите, актьорите и снимачния екип за невероятната им работа", казва говорител на стрийминг-платформата в интервю за Variety.

The Idol e създаден по идея на The Weeknd, ко-продуцента му Реза Фахим и Сам Левинсън, като започна да се снима още през юни 2021.

В екипа на сценаристите освен тях влизаше и Мери Лоус, която е работила по един от най-големите хитове на HBO - "Succession".

Първоначално режисурата беше поверена на Ейми Саймец - актриса, сценарист и режисьор, работила по епизоди на Atlanta, The Girlfriend Experience и др.

Бюджетът на продукцията обаче се оказва недостатъчен, сценариите - полуготови (паралелно с това Левинсън трябва да работи по втория сезон на "Euphoria"), концепцията за финалният епизод не е изяснена, а графикът на снимките - твърде кратък, твърдят източници на Rolling Stone.

Ангажиментите на Саймец със собствената ѝ актьорска кариера също влизат в конфликт с работата по The Idol, а плановете на екипа са допълнително ограничени заради предстоящото световно турне на The Weeknd през лятото на 2022.

В крайна сметка, хаосът надделява. Оригиналната идея на Саймец за шоуто е заменена, след като Сам Левинсън поема режисурата през април 2022 г. и прави драстични промени по сценария. Според Deadline - причината за това е било недоволството му, че сюжетът се е фокусирал прекалено много върху героинята на Лили-Роуз Деп Джослин за сметка на подцененяване на историята за култа на Тедрос (The Weeknd).

Ейми Саймец не участва при завършването на продукцията - а в социалните мрежи се появиха призиви към продуцентите да пуснат нейната версия на сериала.

Вместо това Левинсън привлича още повече популярни имена към актьорския състав, за да подсили шоуто, и променя основното му послание към по-провокативна и смущаваща визия, заради която определиха The Idol като "порно с изтезания". Експериментът му този път се оказа неуспешен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Джо Байдън след безредиците в университети: "Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос"

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024