Хилари Клинтън пише политически трилър с намек за администрацията на Тръмп Снимка: © Getty Images

Хилари Клинтън ще е един от авторите на новия политически трилър „Държава на терора“, който ще излезе през октомври тази година. Това ще бъде дебют за бившата първа дама на САЩ в художествената литература, като тя ще си сътрудничи с канадската авторка на криминални бестселъри Луиз Пени.

Съпругата на Бил Клинтън обяви, че романът ще разказва историята на жена, която за първи път заема длъжността държавен секретар. Тя се присъединява към администрацията на свой конкурент – президент, встъпващ в длъжност след четиригодишен период, в който Америка е изчезнала от световната сцена. Самата Хилъри Клинтън бе държавен секретар по време на първия мандат на Барак Обама.

„Държава на терора“ ще представи мнението на бившата първа дама за администрацията на Доналд Тръмп, твърди CNN.

Според краткото съобщение на издателите от Simon & Schuster и St. Martin’s Press – трилърът ще разказва за трудните задачи пред държавния секретар, натоварен със задължението да спре серия от терористични атаки. „Книгата е уникална колаборация между две дългогодишни приятелки и привърженички на трилъра".

„Да пиша в този жанр заедно с Луиз е сбъдната мечта за мен“, казва Хилари Клинтън, цитирана от Forbes. „Наслаждавам се на всяка от нейните книги и на героите в тях, както и на нашите приятелски взаимоотношения. Сега вплитаме опита ни, за да изрисуваме сложния свят на дипломацията и предателството. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед“.

Луиз Пени е журналист, телевизионен продуцент и писател. 62-годишната авторка е известна с книгите си „Still Life“ от 2005 г., „A Fatal Grace“ (2006), „Bury Your Dead“ (2010) и др. Отличителна черта в творчеството ѝ е героят на инспектор Арман Гамаш.

„Когато моята приятелка Хилари ми предложи да напишем политически трилър заедно, нямаше как да не кажа веднага „да“. Говорихме за периода, в който тя е била държавен секретар. Кой е бил най-големият ѝ кошмар? Отговорите ще намерите в „Държава на терора“, казва Пени.

Клинтън, която е първата жена в историята на САЩ, номинирана за кандидат-президент от някоя от двете основни партии (2016), има няколко написани книги, но те са част от нехудожествената литература. В това число влиза творбата ѝ „Какво се случи“ („What Happened“), която описва в детайли загубата ѝ от Доналд Тръмп на изборите преди повече от 4 години. Още в първата седмица след публикуването тя продаде 300 хиляди копия.

През 2014 Клинтън написа „Living History“, а в края на миналия век издаде „It Takes A Village“. Преди две години бившата първа дама съиздаде „The Book of Gutsy Women“ заедно с дъщеря си Челси.

Съпругът ѝ Бил Клинтън също е съавтор на бестселър в жанра на трилърите – заедно с Джеймс Патерсън той публикува „The President is Missing“, а двамата ще пуснат книгата „The President’s Daughter“ („Дъщерята на президента“) това лято.


Путин е заложник на режима, който той създаде: "Кралят" вече не притежава собствения си живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Унгария и Словакия искат ЕС да посредничи заради спрения от Украйна петрол от "Лукойл"

Двете страни са готови да отнесат въпроса до съда

20:03 - 22.07.2024
Важно днес

Ръководителката на Сикрет сървис: Стрелбата по Тръмп е най-големият ни провал от десетилетия

Чийтъл е изправена пред нарастващи призиви за оставка

18:30 - 22.07.2024
Важно днес

Мълния уби мъж и дете в Стара планина, друго дете е спасено

Лошо време и трудна достъпност на мястото затруднили спасителната акция

17:12 - 22.07.2024
Важно днес

ДПС-Доган е готово да разговаря за кабинет с третия мандат

Джевдет Чакъров обаче е скептичен за реализацията му

16:39 - 22.07.2024
Живот

БНТ включи Драго Чая от Москва, за да каже, че циркът може да спре агресията по света

Водещият на БНТ отрази цирков фестивал в Русия, макар да не е командирован от телевизията

15:41 - 22.07.2024
Живот

"brat лято" - манията в зелено, която завладя музиката, модата и интернет

Новият феномен тръгна от поп албум и стигна дори до политиката

13:31 - 22.07.2024