Снимка: © Getty Images

Хилари Клинтън ще е един от авторите на новия политически трилър „Държава на терора“, който ще излезе през октомври тази година. Това ще бъде дебют за бившата първа дама на САЩ в художествената литература, като тя ще си сътрудничи с канадската авторка на криминални бестселъри Луиз Пени.

Съпругата на Бил Клинтън обяви, че романът ще разказва историята на жена, която за първи път заема длъжността държавен секретар. Тя се присъединява към администрацията на свой конкурент – президент, встъпващ в длъжност след четиригодишен период, в който Америка е изчезнала от световната сцена. Самата Хилъри Клинтън бе държавен секретар по време на първия мандат на Барак Обама.

„Държава на терора“ ще представи мнението на бившата първа дама за администрацията на Доналд Тръмп, твърди CNN.

Според краткото съобщение на издателите от Simon & Schuster и St. Martin’s Press – трилърът ще разказва за трудните задачи пред държавния секретар, натоварен със задължението да спре серия от терористични атаки. „Книгата е уникална колаборация между две дългогодишни приятелки и привърженички на трилъра".

„Да пиша в този жанр заедно с Луиз е сбъдната мечта за мен“, казва Хилари Клинтън, цитирана от Forbes. „Наслаждавам се на всяка от нейните книги и на героите в тях, както и на нашите приятелски взаимоотношения. Сега вплитаме опита ни, за да изрисуваме сложния свят на дипломацията и предателството. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед“.

Луиз Пени е журналист, телевизионен продуцент и писател. 62-годишната авторка е известна с книгите си „Still Life“ от 2005 г., „A Fatal Grace“ (2006), „Bury Your Dead“ (2010) и др. Отличителна черта в творчеството ѝ е героят на инспектор Арман Гамаш.

„Когато моята приятелка Хилари ми предложи да напишем политически трилър заедно, нямаше как да не кажа веднага „да“. Говорихме за периода, в който тя е била държавен секретар. Кой е бил най-големият ѝ кошмар? Отговорите ще намерите в „Държава на терора“, казва Пени.

Клинтън, която е първата жена в историята на САЩ, номинирана за кандидат-президент от някоя от двете основни партии (2016), има няколко написани книги, но те са част от нехудожествената литература. В това число влиза творбата ѝ „Какво се случи“ („What Happened“), която описва в детайли загубата ѝ от Доналд Тръмп на изборите преди повече от 4 години. Още в първата седмица след публикуването тя продаде 300 хиляди копия.

През 2014 Клинтън написа „Living History“, а в края на миналия век издаде „It Takes A Village“. Преди две години бившата първа дама съиздаде „The Book of Gutsy Women“ заедно с дъщеря си Челси.

Съпругът ѝ Бил Клинтън също е съавтор на бестселър в жанра на трилърите – заедно с Джеймс Патерсън той публикува „The President is Missing“, а двамата ще пуснат книгата „The President’s Daughter“ („Дъщерята на президента“) това лято.


Путин е заложник на режима, който той създаде: "Кралят" вече не притежава собствения си живот


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Жестоко убийство на съпругата на координатора на ГЕРБ в Русе, двама мъже са обвинени

Извършителите са признали за убийството на шефката на аптеки Еранухи Пехливанян

На живо: Радев и Йотова полагат клетва и започват втория си мандат

Президентът се обръща към нацията от трибуната на Народното събрание

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft