Хиляди софиянци посетиха Коледен парк София Снимка: © Коледен парк София

През неделния ден хиляди софиянци посетиха Площад Славейков, за откриването на Коледен парк София. Оттогава гостите на събитието се наслаждават на вълшебната коледна украса, зоната с храна и напитки, коледната гора от живи елхи, шопинг зоната от дървени къщички с произведенията на талантливи творци по приложно изкуство и фермерски продукти от български производители.

Общо 35 автори представят своите произведения в 22 дървени къщички за периода до 30 декември.

Сред артиститеса са едни от най-популярните и обичани творци на българския пазар, заедно с техните брандове – Miss Me Today?, Chaika, Epoque Candle, “Джунджурийки за душата”, “Китна арт”, Little Rose Field. Ако нямате идеи за подаръци, шансът да се вдъхновите от тях, е голям.

Първата седмица марките “Енергия от ядки”, “Черноморски улов” и шоколади Bernand представят собствена продукция от гурме специалитети за вкъщи, а Chilli Hills, Holy Smokes BBQ, Downtown Create Your Taste, Little Chefs и Natur Baked Raw отговарят за вкусното хапване на място в традицията на стрийт фууд културата.

Коледен базар, Коледен парк София, 2022, Коледа,

В рамките на парка има и две благотворителни къщички, в които през първата част на феста са представени Светът на Мария, Творилница и Карита. Трите показват продукция на хора с психични проблеми, специални потребности, бежанци и други уязвими групи.

Фестивалът се провежда със съдействие на Столична община, Столичен общински съвет, Пазари „Запад“ и Район "Средец".

Организатор на събитието е екипът на сайта Момичетата от града и Mish Mash Fest, който е един от най-популярните и успешни крафт базари в България, с над 7-годишна история и 60 издания. В традицията на фестивала е винаги отличната селекция от независими автори и дизайнери, добрата организация, празничното настроение и огромният интерес към всяко едно издание.

На място се изявяват детски и младежки хорови и музикални формации, както и утвърдени имена от българската джаз, етно, госпъл и поп музикална сцена като Милица Гладнишка, Миленита, Дия, Тони и много други.

Всички желаещи да запазят спомена ще могат да се снимат на фотокорнера, а през уикенда ще има работилници за опаковане на подаръци.

Коледната гора се състои от живи елхички от Коледна елхичка, които после ще бъдат върнати за доотглеждане в разсадника на организацията на ул. Витошко лале, така че догодина да може отново да ни радват.

Коледен парк София кани столичани и гости на столицата до 30-ти декември на Площад Славейков, където да отброят заедно дните до празника и да споделят чудния коледен дух.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023