"House of the Dragon" е подновен за трети сезон още преди премиерата на втори

HBO официално даде зелена светлина за трети сезон на "House of the Dragon" (Домът на дракона) само дни преди премиерата на последния заснет втори сезон.

Новината не е особена изненада предвид рекордния успех на първата част. Създателят на сериала Джордж Р.Р. Мартин намекна още през декември, че вече работи със сценарния екип евентуални следващи сезони на фентъзи драмата.

Базиран на романа "Огън и кръв", написан от самия Мартин, действието в сериала се развива 200 години преди събитията от "Game of Thrones" (Игра на тронове) и се фокусира върху историята на дома Таргариен.

"Джордж, Райън и останалите ни невероятни изпълнителни продуценти, актьори и екип достигнаха нови висоти с феноменалния втори сезон на "Домът на дракона". Възхитени сме от усилията, които целият екип вложи в създаването на един грандиозен втори сезон с обхват и мащаб. Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да продължим историята на Дом Таргариен", каза Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент на програмната дирекция в HBO.

Премиерата на предстоящия втори сезон е на 17 юни. "Домът на дракона" е номиниран за девет награди "Еми" и за два "Златни глобуса", като спечели един за най-добър драматиченн сериал.

Новината за подновяването идва и два дни, след като Мартин потвърди в своя публикация, че HBO продължава работата по друг спин-оф проект на "Игра на тронове", озаглавен “Ten Thousand Ships”. Той ще представи предисторията на кралица Нимерия и Ройнар. Първоначалните планове за този сериал се провалиха, но сега изглежда отново са възобновени. Сценарият ще бъде написан от драматурга и носител на награда "Пулицър" Ебони Бут.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024