Добри новини за почитателите на "Game of Thrones" - снимките на новия сериал "House of the Dragon" по мотиви от вселената на Джордж Р.Р. Мартин вече започнаха.

HBO публикува първите кадри от продукцията, които запознават зрителите с главните действащи лица в бъдещия сериал.

Действието се развива 300 години преди събитията в GoT, като сериалът разказва историята на Дома Таргариен във времената, когато предците на Денерис са владеели Вестерос. В сериала ще участват Ема Д'Арси (Wanderlust) и Мат Смит (The Crown, Dr. Who) в ролите на принцеса Ренира Таргариен и нейния чичо Деймон.

Ренира е "първородното дете на краля, с чиста валирианска кръв, ездачка на дракони". Тя притежава всичко по рождение, но най-големите й изпитания ще бъдат провокирани от това, че е жена, а не мъж-престолонаследник. Деймон е по-малкият брат на крал Визерис и е претендент за трона. Той притежава истинската кръв на дракона, но както казват - "когато един Таргариен се роди, боговете хвърлят монета във въздуха".

Принцесата ще има ключова роля в т.нар. "Танц на драконите" - опустошителната война, която избухва между наследниците на крал Визерис, описана в книгите от поредицата "Песен за огън и лед". Любимката на краля, тя се смята за най-достойната за трона. Деймон, от друга страна, не е фаворит на никого. Той е отличен боец, но човек с труден характер и още по-сложни отношения с фамилията.

Лорд Корлис Веларион - "Морския змей" - също ще се появи в предстоящия House of the Dragon, където ще бъде изигран от актьора Стийв Тусaнт ("Принцът на Персия").

Веларион е съпруг на принцеса Ренис Таргариен, слави се като най-добрият мореплавател на Седемте кралства, горд, арогантен и безкрайно амбициозен, "доказал своята доблест по време на война и своята мъдрост във времена на мир".

Описанието на HBO го представя като човек, който превръща дома си във властови център, който е дори по-богат от Ланистър и притежава най-големия флот в света. От снимките на Корлис Веларион може да се предположи, че действието ще се развива на остров Дрифтмарк, разположен западно от "Драконов камък" на рода Таргариен. Съдбите на двете фамилии се преплитат често в историята.

Актьорът Рис Иванс влиза в ролята на Ото Хайтауър - ръка на крал Визерис I, a Оливия Кук ще се преобрази на красивата му дъщеря Алисент.

Тя е втората съпруга на краля и разполага не само с благородство, но и с отлични политически умения. Ото служи лоялно на краля и смята, че най-голямата опасност за бъдещето на владението е претенцията на Деймон за наследник на трона.


Новите проекти за сериали от създателя на Game of Thrones и HBO


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването

Кампанията на Борисов в "Неохим" доведе до жалба пред Финансовия надзор

Владислав Панев иска КФН да провери неверните изявления на Борисов за състоянието на публичното дружество