House of the Dragon: Кой кой е в новия сериал по Game of Thrones

Добри новини за почитателите на "Game of Thrones" - снимките на новия сериал "House of the Dragon" по мотиви от вселената на Джордж Р.Р. Мартин вече започнаха.

HBO публикува първите кадри от продукцията, които запознават зрителите с главните действащи лица в бъдещия сериал.

Действието се развива 300 години преди събитията в GoT, като сериалът разказва историята на Дома Таргариен във времената, когато предците на Денерис са владеели Вестерос. В сериала ще участват Ема Д'Арси (Wanderlust) и Мат Смит (The Crown, Dr. Who) в ролите на принцеса Ренира Таргариен и нейния чичо Деймон.

Ренира е "първородното дете на краля, с чиста валирианска кръв, ездачка на дракони". Тя притежава всичко по рождение, но най-големите й изпитания ще бъдат провокирани от това, че е жена, а не мъж-престолонаследник. Деймон е по-малкият брат на крал Визерис и е претендент за трона. Той притежава истинската кръв на дракона, но както казват - "когато един Таргариен се роди, боговете хвърлят монета във въздуха".

Принцесата ще има ключова роля в т.нар. "Танц на драконите" - опустошителната война, която избухва между наследниците на крал Визерис, описана в книгите от поредицата "Песен за огън и лед". Любимката на краля, тя се смята за най-достойната за трона. Деймон, от друга страна, не е фаворит на никого. Той е отличен боец, но човек с труден характер и още по-сложни отношения с фамилията.

House of the Dragon: Кой кой е в новия сериал по Game of Thrones

Лорд Корлис Веларион - "Морския змей" - също ще се появи в предстоящия House of the Dragon, където ще бъде изигран от актьора Стийв Тусaнт ("Принцът на Персия").

Веларион е съпруг на принцеса Ренис Таргариен, слави се като най-добрият мореплавател на Седемте кралства, горд, арогантен и безкрайно амбициозен, "доказал своята доблест по време на война и своята мъдрост във времена на мир".

Описанието на HBO го представя като човек, който превръща дома си във властови център, който е дори по-богат от Ланистър и притежава най-големия флот в света. От снимките на Корлис Веларион може да се предположи, че действието ще се развива на остров Дрифтмарк, разположен западно от "Драконов камък" на рода Таргариен. Съдбите на двете фамилии се преплитат често в историята.

Актьорът Рис Иванс влиза в ролята на Ото Хайтауър - ръка на крал Визерис I, a Оливия Кук ще се преобрази на красивата му дъщеря Алисент.

House of the Dragon: Кой кой е в новия сериал по Game of Thrones - Рис Иванс влиза в ролята на Ото Хайтауър

Тя е втората съпруга на краля и разполага не само с благородство, но и с отлични политически умения. Ото служи лоялно на краля и смята, че най-голямата опасност за бъдещето на владението е претенцията на Деймон за наследник на трона.


Новите проекти за сериали от създателя на Game of Thrones и HBO Новите проекти за сериали от създателя на Game of Thrones и HBO


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Политика

Идва ли краят на лидерството на Матео Салвини?

Изправен пред спад в подкрепата сред избирателите си, лидерът на "Лига"  и настоящ заместник министър-председател на Италия Матео Салвини получи остра критика от основателя на партията - Умберто Боси

12:38 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024