Писателят Джордж Р. Р. Мартин - автор на сагата "Песен за огън и лед", по която беше създаден хитовият сериал Game of Thrones - е подписал нов договор за създаването на филмово съдържание за HBO и стрийминг платформата HBO Max.

Според Hollywood Reporter, сделката е за 5-годишен период, а стойността й е в размер на няколко десетки милиона долара.

Новината дойде малко след като стана ясно, че вече се работи по цяла група сериали, базирани на предисторията от Game of Thrones. Според HBO - пет самостоятелни проекта, вдъхновени от фентъзи вселената на Мартин, са в етап на разработване, а един от тях е получил "зелена светлина" за реализиране като сериал ("House of the Dragon").

Носителят на 4 награди "Еми" работи с HBO и като изпълнителен продуцент на два нови сериала, създадени като адаптация на чужди романи - "Who Fears Death" е по мотиви от романа на Ннеди Окорафор от 2011 г., а "Roadmarks" (издаден на български език като "Хронобандити") е на Роджър Зелазни.

Освен с филмовото производство, писателят продължава да се занимава с дългоочакваната шеста книга от сагата "Ветровете на зимата". Мартин е изпълнителен продуцент и работи в тясно сътрудничество със сценаристите на всички нови проекти, свързани с историята от Game of Thrones, като HR напомня какво да очакваме от всеки от тях:

Сериалът House of the Dragon

Действието се развива 300 години преди събитията в GoT, като сериалът разказва историята на Дома Таргариен във времената, когато предците на Денерис са владеели Вестерос. Вече е потвърдено, че в сериала ще участва Оливия Кук (Ready Player One), Ема Д'Арси (Wanderlust) и Мат Смит (The Crown, Dr. Who).

Снимките на House of the Dragon се очаква да започнат през април, а първият сезон би трябвало да излезе по HBO през 2022 г.

Сериалът за кралица Нимерия ("10 000 Ships")

Новите проекти за сериали от създателя на Game of Thrones и HBO - Сериалът за кралица Нимерия ("10 000 Ships")

Този проект за сериал се фокусира върху историята на кралица Нимерия - една от предшественичките на Дома Мартел и основателка на кралство Дорн, първото във Вестерос, управлявано от жена. Легендата за кралицата става толкова популярна, че два от героите в Game of Thrones носят нейното име, включително вълчището на Аря Старк.

Събитията в този сериал ще се развиват около 1000 години преди хронологията в Game of Thrones. Работното заглавие е вдъхновено от заповедта на Нимерия да се унищожат всички нейни кораби, след като довежда армията си от Есос в Дорн, за да няма връщане назад.

Сериалът за Корлис Веларион ("9 Voyages")

Сериалът за Корлис Веларион ("9 Voyages")

Лорд Корлис Веларион - "Морския змей" - също ще се появи в предстоящия House of the Dragon, където ще бъде изигран от актьора Стийв Тусaнт ("Принцът на Персия"). Веларион е съпруг на принцеса Ренис Таргариен, слави се като най-добрият мореплавател на Седемте кралства, горд, арогантен и безкрайно амбициозен, "доказал своята доблест по време на война и своята мъдрост във времена на мир".

Сериалът за "Квартала на бълхите"

Сравняват този проект за сериал със смесица между духа на "Peaky Blinders" и "Game of Thrones" - Кварталът на бълхите представлява лабиринт от тесни улички в Кралски чертог, където се раждат герои като Давос Държеливия и Джендри Баратеон. Предполага се, че тук историята ще е концентрирана върху живота на обикновените поданици и подземния свят, вместо на благородниците от столицата. Сериалът за "Квартала на бълхите"

Сериал за Дънк и Ег

Идеята е вдъхновена от поредица повести на Джордж Р. Р. Мартин, които разказват приключенията на "Странстващия рицар" сър Дънкан Високия и скуайъра му Ег - бъдещия крал Егон V Таргариен. Историята им се случва 90 години преди сюжета на "Песен за огън и лед".

Последният проект по мотиви от Game of Thrones би трябвало да е анимационен драматичен сериал - детайлите за неговия сценарий обаче все още не са известни.


Джейми Ланистър, има ли живот след Game of Thrones? Джейми Ланистър, има ли живот след Game of Thrones?

Създателят на играта "Game of Thrones: Winter is Coming" загина след отравяне Създателят на играта "Game of Thrones: Winter is Coming" загина след отравяне


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024