Христо Бисеров се появи на поклонението на Камен Костадинов след години извън публичния живот

Бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров присъства лично на поклонението пред Камен Костадинов, който почина внезапно на 51-годишна възраст.

Това е първата публична поява на Бисеров от почти десет години след изненадващата му оставка от ДПС в края на 2013 г. и напускането на Народното събрание. По-късно той беше разследван от прокуратурата и оневинен по три дела, като въпреки изхода на делата той се отказа от всички заемани политически позиции.

Бисеров и Костадинов имат дългогодишна съвместна история в политиката още от края на 90-те. В първия си депутатски мандат от "Обединението за национално спасение" Камен Костадинов беше напуснал групата си, за да се присъедини към новосъздадената формация "Екип" на Бисеров, който малко по-рано бе отстранен като главен секретар на СДС.

Костадинов, Бисеров и Йордан Цонев (също бивш народен представител от СДС до 2001 г.) бяха избрани за депутати от ДПС в 40 Народно събрание през 2005 г. и политическата им кариера остана изцяло обвързана с движението. Пред журналистите във вторник Цонев казва, че с Костадинов са били "като братя".

Службата в памет на Костадинов в храма "Света София" събра на едно място хора като бившият премиер Симеон Сакскобургготски, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, десетки знакови лица на партията като Юнал Лютфи, Рамадан Аталай, Хамид Хамид, Четин Казак и др., председателят на БФС Борислав Михайлов (Костадинов беше член на изпълкома на футболния съюз в продължение на 16 години), Тодор Батков, Атанас Фурнаджиев и Емил Костадинов от БФС, бившият ректор на УниБИТ Стоян Денчев (който през 90-те също е депутат от ДПС), председателят на АБВ Румен Петков и бившият председател на НС Михаил Миков от БСП, съучредителката на "Български възход" Полина Карастоянова, както и Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела.

Ахмед Доган не се появи на събитието, а е изпратил венец в памет на Костадинов, който беше и член на Централното оперативно управление на ДПС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024
Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024
Важно днес

За Борисов всички възможности за разговори с ПП-ДБ са "счупени"

Борисов не изключи следващият парламент да е в различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота

10:10 - 26.04.2024