Снимка: © Дарик Радио

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио". Решението за избора му е взето тази седмица от Съвета на директорите и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър. 

Основателят и ръководител на "Дарик" Радосвет Радев почина внезапно на 6 август 2021 г. Управлението на медията беше поето временно от програмния директор Константин Вълков. Христо Христов е син на съпругата на Радев, като отдавна участва в съвместни проекти и компании с него. Между 2013 и 2019 г. той беше акционер и главен изпълнителен директор на онлайн групата "Нет инфо". 

"Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите - ще растем, оставайки верни на себе си", казва Христов в съобщението за избора. 

Той посочва, че планира увеличаване на проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България и че има амбицията да разшири присъствието на "Дарик" както в радио ефира, така и в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще бъде обявено и "стратегическо партньорство в тази посока", казва Христов. Очаква се и обновената програмна схема на радиото, в която "слушателите ще станат и зрители, и активни участници". 

Христо Христов започва кариерата си като журналист именно в Дарик Радио. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg.

В периода 2013-2019 г. е Главен изпълнителен директор и акционер в “Нетинфо”, част от Нова Броудкастинг Груп, заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика. Инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на  Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, "Доверие - обединен холдинг” и компаниите “Кънвиниънс” (собственик на eBag), "Ейт Инвестмънтс" (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.    


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава

Новата схема на Анна Сорокин: Колекция с рисунки от затвора за $500 000

Измамницата, на която Netflix посвети сериал, се преквалифицира в художничка

Осем души в килия за психично болни и кръв по стените: Тревър Рийд за престоя в руски затвор

Американският ветеран беше върнат от Русия в САЩ след почти 3 години зад решетките

"Космическото такси" на Boeing най-после се скачи с МКС

Трудният път на Starliner до орбитата на станцията