Христо Христов поема управлението на "Дарик радио" след Радосвет Радев Снимка: © Дарик Радио

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио". Решението за избора му е взето тази седмица от Съвета на директорите и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър.

Основателят и ръководител на "Дарик" Радосвет Радев почина внезапно на 6 август 2021 г. Управлението на медията беше поето временно от програмния директор Константин Вълков. Христо Христов е син на съпругата на Радев, като отдавна участва в съвместни проекти и компании с него. Между 2013 и 2019 г. той беше акционер и главен изпълнителен директор на онлайн групата "Нет инфо".

"Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите - ще растем, оставайки верни на себе си", казва Христов в съобщението за избора.

Той посочва, че планира увеличаване на проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България и че има амбицията да разшири присъствието на "Дарик" както в радио ефира, така и в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще бъде обявено и "стратегическо партньорство в тази посока", казва Христов. Очаква се и обновената програмна схема на радиото, в която "слушателите ще станат и зрители, и активни участници".

Христо Христов започва кариерата си като журналист именно в Дарик Радио. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg.

В периода 2013-2019 г. е Главен изпълнителен директор и акционер в “Нетинфо”, част от Нова Броудкастинг Груп, заедно с Радосвет Радев, с когото ги свързват редица общи бизнес начинания в областта на дигиталната икономика. Инвеститор е в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, "Доверие - обединен холдинг” и компаниите “Кънвиниънс” (собственик на eBag), "Ейт Инвестмънтс" (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Chopard тихомълком отвори ,,антихотел" за свръхбогатите

„Докато Four Seasons или Ritz може да знаят как да осигурят отлично обслужване, луксозните модни къщи са майстори в създаването и предлагането на желани продукти.„

13:52 - 03.12.2023
Важно днес

Започва строителството на магистралата от Русе до Велико Търново

Първата копка направи премиерът Николай Денков

12:52 - 03.12.2023
Важно днес

От еднорози и феи до Еврозоната и Шенген - Борисов коментира "сглобката" в Сливен

Според лидера на ГЕРБ всеки ден на везната се претеглят възможностите за Шенген и Еврозоната срещу падането на кабинета.

11:34 - 03.12.2023
Живот

Лима: земя на контрасти, сиво небе и кофти кисело мляко

Идвайки в Перу получих нов контекст за ситуацията в България.

11:00 - 03.12.2023
Важно днес

И Илияна Йотова стана "Рицар на годината" на ордена на тамплиерите

Тя не е първият вицпрезидент, който получава отличието

09:22 - 03.12.2023