Христо Иванов е с две водачески места, Стефан Тафров заменя Пазарджик с Русе Снимка: © Булевард България

"Демократична България" обяви водачите на листите си с кандидати за народни представители на изборите на 11 юли.

За разлика от предходния вот, когато всеки от тримата съпредседатели на коалицията водеше по две листи, този път само Христо Иванов запазва първите си позиции едновременно в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив-град.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов ще остане начело в 23 МИР София, а Владислав Панев ("Зелено движение") поема 24 столичен избирателен район.

Дипломатът Стефан Тафров, който не успя да получи депутатско място в 45 Народно събрание като водач на листата в Пазарджик, този път е прехвърлен начело на тази в 19 МИР Русе. За сметка на това Антоанета Цонева е поставена за водач начело на пазарджишката листа.

Защо Стефан Тафров липсва от списъка на депутатите на "Демократична България"

Ето как изглежда разпределението на водачите по места:

1 МИР Благоевград - Иван Димитров, адвокат, общински съветник от “Демократична България”, народен представител в 45-ото Народно събрание;

2 МИР Бургас - Ивайло Мирчев, икономист, маркетинг директор в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, един от създателите на платформата за честни избори “Ти броиш”, народен представител в 45-ото НС;

3 МИР Варна - Стоян Михалев, музикант, един от учредителите на ДСБ;

4 МИР Велико Търново - Калоян Янков, адвокат, член на временната комисия по ревизията на предходното управление в 45 Народно събрание, бивш общински съветник от ДБ;

5 МИР Видин - Любен Иванов, адвокат, общински съветник във Видин;

6 МИР Враца - Владислава Лакова, областен председател на ДСБ, има магистърска степен „Счетоводство и контрол”, специализация „Здравен мениджмънт”. 3 мандата заместник председател на Общински съвет – Враца. Директор агенция Враца на „Застрахователно дружество Евроинс” АД.

7 МИР Габрово - Ивелин Стоянов, съучредител на ДСБ в областта, общински съветник, работи в ТУ-Габрово;

8 МИР Добрич - Албена Симеонова, земеделски производител, председател на Българската асоциация “Биопродукти”, Народен представител в 45-ото НС.

9 МИР Кърджали - Вилдан Байрямова, журналист, кандидат от гражданската квота на “Демократична България”, работила е като регионален кореспондент на редица централни медии

10 МИР Кюстендил - Николай Табаков, артист на свободна практика, музикант и художник, организатор на местни протести за Пирин и за оставка на правителството и главния прокурор. Участник е като страна по делото за изгаряне на отпадъци срещу ТЕЦ Бобов дол.

11 МИР Ловеч - Свилен Андреев, политолог, занимава се с проекти в сферата на образованието и развитието на гражданското общество.

12 МИР Монтана - Цвятко Георгиев, бивш служител на НСС и ДАНС до 2009 г. Главен експертен сътрудник в Подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства към Правната комисия на Народното събрание.Заместник – министър на МВР, а преди това Съветник по въпросите на националната сигурност в служебния кабинет на проф. Близнашки.

13 МИР Пазарджик - Антоанета Цонева, експерт по изборен процес, учредител е на “Да, България!” и член на Изпълнителния съвет на партията. Съосновател е на “Институт за развитие на публичната среда”. Първият омбудсман на Столична община. Народен представител в 45 НС.

14 МИР Перник - Зорница Стратиева, експерт в Асоциацията на парковете в България, където работи от 2012 г., член на Коалиция „За да остане природа в България“.

15 МИР Плевен - Найден Зеленогорски, бивш кмет на града от 1999 до 2011 г., бивш народен представител, икономист.

16 МИР Пловдив - Христо Иванов, председател на "Да България" и съпредседател на ДБ;

17 МИР Пловдив-област - Велизар Шаламанов, член на НС на "Да, България", народен представител в 45 НС, зам.-министър на отбраната в периода 1998-2001 г. От 2009 г.до 2012 г. е директор по сътрудничество с нациите в Агенцията на НАТО по консултации, командване и управление, а от 2013 г. до 2017 г. е директор по сътрудничество с потребителите в Агенцията за комуникации и информация на НАТО (NCIA).

18 МИР Разград - Иво Димитров, инженер по електроника и автоматика, бил е три мандата председател на групата на общински съветници от десницата, зам.-председател на неправителствената „Агенция за регионално развитие Разград“.

19 МИР Русе - Стефан Тафров, дипломат, журналист и преводач, един от основателите на СДС и на в. “Демокрация“. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в ООН – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи. Говори английски, френски, италиански, испански, полски и руски.

20 МИР Силистра - Златко Куртев, адвокат, член на НС на "Да, България", общински съветник от ДБ в Силистра;

21 МИР Сливен - Димитър Сяров, адвокат, съучредител на ДСБ, бивш областен управител на Сливен от 2014 до 2015, като напуска поста си солидарно с Христо Иванов и Радан Кънев.

22 МИР Смолян - Борислав Сандов, съпредседател на “Зелено движение” и член на председателския съвет на “Демократична България”, депутат в 45 Народно събрание.

23 МИР София - Атанас Атанасов, председател на ДСБ и съпредседател на "Демократична България;

24 МИР София - Владислав Панев, съпредседател на “Зелено Движение” Собственик на финансова компания и лицензиран инвестиционен консултант. Депутат в 45-ото Народно събрание.

25 МИР София - Христо Иванов, председател на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”.

26 МИР София - д-р Александър Симидчиев, специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Началник на отделение по Функционална диагностика в Централната клинична болница при Медицински институт на МВР в София. Кандидат е от гражданската квота на „Демократична България”. В 45-ото НС бе председател на здравната комисия.

27 МИР Стара Загора - доц. Атанас Славов, юрист-конституционалист, преподавател по публичноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”. Народен представител в 45-ото НС, където бе член на Комисията по правни въпроси.

28 МИР Търговище - Илина Мутафчиева, икономист, била е два мандата председател на Националния младежки форум – платформа, обединяваща младежките организации в България, експерт в редица граждански организации.

29 МИР Хасково - Катя Панева, икономист, работи в сферата на фармацевтиката от 20 години, участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

30 МИР Шумен - Николай Христов, адвокат, учредител на "Да, България", бил е член на сдружение „Институт за свободен капитализъм АТЛАС“, споделящо идеите и философията на свободата, либерализма и капитализма.

31 МИР Ямбол - Веселин Калановски, актьор, член на ръководството на "Да, България", общински съветник от ДБ в СОС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024