Ако смятате, че всички безжични слушалки си приличат, тогава не сте попадали на Huawei FreeBuds Lipstick. Слушалките бяха представени през есента във Виена заедно с часовника Huawei Watch GT 3, но сега са достъпни вече и в България.

Името им lipstick съвсем не е случайно - когато са прибрани в кутията си, отдалеч спокойно можете да ги сбъркате с червило. Самите слушалки са ярко червен цвят - точно онова фатално червено, което всяка уважаваща себе си фатална жена има в арсенала си.

Създадени са от отбор дизайнери в Paris Aesthetics Research центъра на Huawei, който е основан през 2015 година с идеята да правят точно такъв тип дизайнерски продукти.

Първото впечатление, когато ги вземете в ръка, е, че държите премиум продукт - Huawei FreeBuds Lipstick са изработени от стомана, усещат се стабилно в ръката, а магнитът, който свързва капака на кутията им с основата ѝ, прави най-приятният “клик”. Ако в един момент се усетите, че просто си щракате с капака, за да слушате звука, знайте, че не сте единствените - увличащо занимание е.

Не трябва да сте особен експерт, за да видите, че всичко в този продукт е подчинено на дизайна. Слушалките лягат върху златна основа, в центъра на която деликатно светва зелена лампа, индикираща наличието на батерия.

Можете да ги свържете с всички марки устройства, но пълният им потенциал се управлява от приложението AI Life. Там има предварително зададени три режима на възпроизводство на звука, като най-голямата разлика е в настройката на баса.

Възпроизводството на гласовете е чисто и със сигурност ще ви вършат идеална работа в ежедневието.

Голям плюс е, че могат да помнят две bluetooth връзки едновременно. За да ги сдвоите с нови устройства, натискате едно почти невидимо черно копче в основата на кутията, тогава лампата светва в бяло, с което ви показва, че слушалките могат да бъдат “открити” от други електроники.

Още нещо важно за кутията - след около три месеца свободно ползване по джобове и чанти тя няма следи от нараняване или надраскване. Единственото по-досадно преживяване е, че по тялото на калъфа на слушалките остават отпечатъци, подобно на тези по екрана на телефона ви. Чистят се обаче лесно с микрофибърна кърпа за очила.

Както споменахме, самите слушалки не са с гумени тапи, а са с ергономична форма (т. нар. open-fit design) - такъв е и случаят с FreeBuds 4, на чиято база всъщност са изградени.

Оборудвани са с 14.3-милиметров динамичен говорител, имат т. нар. Adaptive Ear Matching технология, която, според това как са поставени слушалките в ухото, засича формата на ушния канал и калиброва звука индивидуално за всеки потребител.

Huawei FreeBuds Lipstick притежават и технология за активно шумопотискане до 25 децибела.

Bluetooth връзката е стабилна, дори и да се отдалечите от източника, който подава сигнала. Ако сте с Huawei смарт часовник, за секунди ще вържете към него и FreeBuds Lipstick

Когато махнете едната слушалка, докато слушате музика или друго аудио съдържание, звукът ще спре и автоматично ще тръгне след поставянето ѝ обратно в ухото ви. Ако искате да увеличавате или намалявате силата на звука, можете да го правите чрез приплъзване по дължината на слушалката. С две потупвания пускате или спирате звука, отговаряте на обаждания, а с дълго задържане активирате или деактивирате шумопотискането.

Батерията на кутията им е 410 mAh - зараждат се на 100% за 30 мин, а тя самата - за час.

Със сигурност тези слушалки се нареждат сред продуктите, с които Huawei привлича вниманието - часовниците от трета серия, особено впечатляващия дамски Huawei Watch GT 3, и безспорния хит от миналата година - говорещите очила Gentle Monster.

На премиерата във Виена водещият се пошегува, че може би това ще е първото червило, което ще си купи в живота. Ако игнорираме името “Lipstick” - това е просто още един дизайнерски продукт на Huawei, който е еднакво привлекателен, независимо от пола на човек.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"

Джоди Фостър е звездата в новия сезон на True Detective

Сериалът най-после се завръща след пауза от 3 години