Huawei обявява Месец на здравето с три предизвикателства и 15 награди Снимка: © Huawei

По нашите географски ширини месец април е този, в който пролетта все по-уверено настъпва, а всички ние сме ентусиазирани за повече активности на открито и за влизане във форма за предстоящото лято.

Изграждането на здравословни навици и стимулиране на движението както под формата на спорт, така и в ежедневието на всеки съвременен човек, е основен фокус на Huawei и богатата гама от носими устойства на компанията, сред които смарт часовници, смарт гривни и безжични аудио продукти.

Затова Huawei в България обявява месец април за Месец на здравето - изхождайки от твърденията на учените, че 21 дни са напълно необходими, за да се превърне едно действие в навик, от компанията отправят три 21-дневни предизвикателства към своите настоящи и бъдещи фенове.

Участниците имат шанс да получат 15 атрактивни награди от портфолиото от смарт часовници, гривни и аудио продукти на компанията.

Къде и кога

Трите предизвикателства са обявени с публикации на официална фейсбук страница на Huawei Mobile. Всеки може да участва в едно, две или и в трите предизвикателства, като всяко от тях има отделен награден фонд. Предвидени са и поощрителни награди, тъй като всеки опит за изграждане на здравословни навици е важен, незавизимо от цифровите изражения на резултата.

Срокът за изпълнение на предизвикателствата е от 1-и до 21-и април включително. Може да споделите резултата си винаги, когато го постигнете, или до до края на деня на 24 април.

Играта няма състезателен характер и всеки, който е изпълнил зададения минимум, е включен в томбола за съответните награди в категорията, а всеки, който е участвал и споделил какъвто и да е резултат – в томбола за поощрителните награди.

Самите предизвикателства покриват най-масовата и достъпна форма на движение – ходенето, достъпни тренировки в спортове по ваш избор, и често подценяваната, но изключително важна за здравето ни рутина – сънят.

Използването на Huawei устройства не е задължително условие за участие, играта е отворена за абсолютно всеки, който иска да се настрои към една по-добра за здравето му пролет.

Предизвикателство Номер 1 – 150 000 крачки за 21 дни

Ходенето е най-достъпната форма на ежедневно движение, най-близка до природата, натоварва и заздравява комплексно целия ни опорно-двигателен апарат, регулира работата на сърдечно-съдовата система и подобрява настроението ни.

Смарт часовниците и гривните, разбира се, помагат в по-точното отчитане на резултата, в самия мотивационен процес и дори в по-бързото достигане до таргета, защото са винаги на ръката ни. Те обаче не са задължително условие за участие.

Всеки смартфон, независимо от бранда, измерва крачки, и за всички предизвикателства Huawei признава скрийншот от всяко приложение и устройство, което е в състояние да покаже изпълненото предизвикателство.

Тази категория дава възможност на двама от участниците, направили минимум 150 000 крачки до 21 април и споделили доказателство за това в коментар под конкретния фейсбук пост от съответното мобилно приложение на телефона си, да спечелят съответно Huawei Watch GT 4 46mm Green или Huawei Watch GT 4 43mm Light Gold.

Предизвикателство Номер 2: 6 тренировки по минимум 30 минути в рамките на 21 дни

Втората категория е посветена на по-активно спортуващите и на тези, на които им трябва малко допълнителен стимул да превърнат изолираните си спортни изяви в трайна рутина. Желаещите да участват трябва да качат снимка като коментар под фейсбук поста, която да доказва, че в периода 01.04-21.04.2024 г. са направили не по-малко от 6 тренировки по минимум 30 минути всяка. Видът спорт няма значение.

Повечето от смарт часовниците на Huawei например поддържат измерване на над сто вида спортни активности, включително йога, танци, базова гимнастика и много други, така че наистина всеки може да потренира и подобри физическата си форма. И в това предизвикателство обаче се признават данни от всяко мобилно устройство и приложение, което поддържа нужната функционалност.

Двама от покрилите критерия за участие в тази категория ще спечелят революционните слушалки със C-bridge Design - Huawei FreeClip, които ще стъпят на българския пазар по време на обявеното предизвикателство.

Изборът на тези аудио награди съвсем не е случаен. Поради изключителната си ергономичност и стабилност, те практически не падат, каквито и движения да извършвате по време на спорт. Едновременно с това осигуряват нужната осъзнатост за случващото се около вас, което е от ключово значение при тренировки като джогинг, колоездене и други подобни в градска среда.

Предизвикателство Номер 3 – 150 часа сън до 21 април

Последната категория дава възможност на участниците да спечелят един смарт часовник от много висок клас - Huawei Watch 4 Pro Titanium с eSIM и до 14 дни живот на батерията. Условието е само едно – да натрупат в приложението на телефона си не по-малко от общо 150 часа сън в периода на играта - 1 до 21 април 2024 г.

Сънят се измерва със смарт гривна или часовник, поддържащи тази функция. Предизвикателството включва само общото количество сън, включително дрямките през деня, но за притежателите на смарт часовници на Huawei ще е интересно да проследят повече детайли за неговото качество – съотношението между трите различни фази на съня например, както и да получат в самото приложение Huawei Health ценни съвети за подобряването му.

Тук наградата е една, затова пък най-голямата – Huawei Watch 4 Proсмарт часовник с титаниев корпус, космически теми на циферблата и поддръжка на eSIM. Последното означава, че може да се използва и за обаждания далеч от смартфона – например във фитнес залата, докато бягате и дори докато спите. Така можете да сте спокойни, че няма да пропуснете наистина спешно обаждане, но ще се освободите от не особено здравословния навик да заспивате пред екрана на смартфона.

Награди, награди, и още награди

Както вече стана ясно, всеки може да участва в което иска и в колкото от трите предизвикателства иска.

Наградният фонд за покрилите поне едно от тях дава шансове за грабване на някоя от следните надгради – Huawei Watch GT 4 Green, Huawei Watch GT 4 Light Gold, Huawei Watch 4 Pro с eSIM, и два броя Huawei FreeClip, според категорията.

За всички, които са се включили в поне едно от предизвикателствата, независимо дали са успели да постигнат таргета му, са предвидени общо 10 фитнес гривни Huawei Band 8. За да играете за тях, също трябва да напишете коментар под съответния пост с предизвикателство.

Използването на приложението Huawei Health, което е налично за всички смартфони, независимо от марката им (за Android изтеглeте първо AppGallery и оттам Huawei Health), е препоръчително, но не задължително условие за участие.

Тъй като смарт часовниците и смарт гривните на Huawei са съвместими и с Android, и с iOS устройства, ако притежавате носимо устройство на бранда, приложението Huawei Health ви дава богати възможности за анализ на резултатите, отвъд зададените цели на априлските предизвикателства.

Huawei ви желае здраве, забавление, успех и късмет в играта! Нейните подробни условия може да намерите тук: https://bit.ly/bgHealthMonth2024


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024
Важно днес

Дете е простреляно в главата и е откарано по спешност в "Пирогов"

Дете на около година и половина е простреляно в главата с въздушна пушка

20:46 - 13.04.2024
Важно днес

БСП е готова за широко ляво обединение, за да "зарадваме ляво-мислещите хора"

БСП ще покани над 25 партии от левия и патриотичния спектър в "широко ляво обединение"

15:54 - 13.04.2024
Кино и сериали

Brandy Hellville: Нов документален филм показва тъмната страна на бързата мода

Как така хората до толкова са свикнали бизнесите да са лоши, че чак са развили имунитет срещу скандалите в индустрията

14:29 - 13.04.2024
Важно днес

И вторият задържан при акцията в "Митници" е откаран в болница

Стефан Димитров е транспортиран в спешно отделение на болница, съобщава Nova

13:04 - 13.04.2024