На пръв поглед Huawei Watch D e един малко странен часовник, защото се различава от формата, с която окото е свикнало. Каишката му е една идея по-широка от обикновено, изглежда двойна, но за всичко това си има причина.

Watch D е първият медицински часовник не просто на Huawei, а и в света. И други устройства на китката ви дават заявката да мерят кръвно, но нито един на принцип на класическия уред за измерване на кръвно с въздушна възглавница.

Hauwei Watch D

Huawei Watch D има правоългълно тяло с много ясен AMOLED дисплей, заоблени ръбове и два хардуерни бутона отстрани.

Не отговаря съвсем на дизайн езика на Huawei, който досега винаги е таргетирал премиум сегмента, но очевидно, че Watch D е в друга ниша - тази на здравето и на грижата в дълбочина, а не толкова на лайфстайл активностите.

Watch D измерва кръвното налягане, прави електрокардиограма (ЕКГ), следи и предупреждава за предсърдно мъждене, както и за нарушения в сърдечния ритъм.

И досега Huawei се грижеха за тялото с дейтайлно проследяване на фазите на съдя, мерене на сатурация, телесна температура и пулс, но този път са в ново измерение.

Huawei Watch D е оборудван у с високопроизводителен ЕКГ модул, чрез който се засича детайлно работата на сърцето и веднага се генерира ЕКГ доклад. Часовникът поддържа още ЕКГ мониторинг и напомня на потребителя да направи измерване, ако засече нетипичен сърдечен ритъм.

Как става всичко?

Под каишката на Watch D има една трудно забележима въждушна възглавница. Когато стартирате приложението за измерване на кръвното налягане, тя започва да се надува (както при медицинските апарати), дисплеят е активен, и за около 30 секунди измерването приключва. Данните са с точност до ±3mmHg, което е и стандартът за подобни медицински изделия.

Измерването на кръвното налягане и функцията ЕКГ са медицински сертифицирани в Европа и въпреки това, Huawei предупреждават, че това не е уред, който може да служи за диагностика, да подсказва приемане или промяна на лечение и медикаменти.

Без да е професионален уред, Watch D е отличен здравен помощник. При нужда за постоянно следене на дадено състояние, екранът на часовника може да бъде настроен така, че да е непрекъснато включен.

Въпреки медицинската си експертиза, Watch D си е пълнокръвен смарт часовник с всички познати функции – следи спортни дейности, разпонзава 70 различни спорта и тренировки, нивата на кислород в кръвта, температура на кожата, получава известия от свързани телефони, прави мониторинг на съня.

Huawei Watch D: Успокой хипохондрика в теб - ревю, батерия, зареждане, функции

При нормален режим на ползване Huawei Watch D издържа 7 дни без зареждане. За сравнение – моделите от серията GT на марката могат да изкарат и до две седмици, но заради специалните функции, които Watch D поддържа, времето е по-малко. В сравнение с конкуренцията на другите марки обаче батерията на този часовник е все пак в пъти по-издръжлива.

Ето и какво Huawei разбират под „нормален режим“:

  • настройки по подразбиране;
  • следене на пулса;
  • always on (smart mode);
  • TruSleepTM- функцията за мониторинг на съня. включена през нощта;
  • единично измерване на кръвното налягане - 6 пъти на ден;
  • ЕКГ измерване - 5 пъти;
  • средно 90 минути тренировки на седмица;
  • включени известия за средно 50 съобщения, 6 входящи обаждания, и 3 аларми на ден;
  • активиране на екрана: 200 пъти на ден.

За разлика от другите модели на марката, Watch D не поддържа безконтактни плащания, но е ясно, че предназначението и силата на това устройство е другаде.

Huawei Watch D каишки

В кутията на часовника има две каишки с различен размер, тъй като това е важно за прецизността на измерване, и отделно – две резервни въздушни възглавници. Ще намерите и картонен шаблон с който да си измерите точно обиколката на китката, за да подбрерте правилния размер после.

Huawei Watch D опредлелно е находка за хора, които са по-загрижени за здравето си и искат да са винаги наясно какво става с тялото им. Това е от една страна пълноценен умен часовник, от друга – медицински асистент.

Със сигурност отваря пазрна ниша, в която засега е сам, но конкуренцията сигурно скоро ще се опита да влезе.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024