Huawei Watch Fit 2 под вода, над вода, в пясък и пек

Понякога е приятно човек да си купи нещо бюджетно без да прави компромис с качеството, като например смартчасовника на Huawei - Watch Fit 2.

Още от излизането на устройството следим развитието му и можем да кажем, че и първата серия беше умно решение. Тя се появи през 2020 година и категорично привлече вниманието ни.

От няколко месеца на пазара е второто поколение, на което направихме няколкомесечен тест - под вода, над вода, в пясък и в пек. Смартчасовниците на Huawei имат едно уникално предимство и това е издържливостта на батерията. Ако не помните кога сте я зареждали последно, то тогава всичко е наред и имате една грижа по-малко в живота. Може и да си мислите, че преувеличаваме, но падналата батерия - на телефона, разбира се, не на часовника, е една от големите грижи на човечеството, заради която хора са готови да сменят плановете си за вечерта, да откажат среща с приятели и да изживеят излишно високи нива на стрес.

Watch Fit 2 се позиционира елегантно на китката ви и е забележително лек. Голямото развитие от предишното поколение е, че новият модел има високоговорител, с който потребителите приемат повиквания чрез Bluetooth, без дори да се налага да вдигат смартфона си. Както всички останали модели смартчасовници, и Watch Fit 2 работи с Android и iOS, като нашият тест е именно с iphone.

Обажданията лесно се прехвърлят от смартфона на потребителите към техния смарт часовник и обратно. Ако сте активно спортуващ човек, със сигурност знаете колко удобно е това, въпреки че немалко хора говорят от китките си, лежейки на канапето, в опит да спестят движението до смартфона, който е на цели два метра разстояние. “Под душа” също е популярна дестинация, откъдето можете да “вдигнете”, благодарение на часовника си.

Признавам си, че в първите дни имах известни колебания дали кожената каишка е пригодена за вода, докато не разгледах по-подробно спортните активности, сред които беше и плуването, което ме потопи дълбоко и без грам угризение в солените води на Егейско море.

Освен да приемате обаждания, можете да добавите най-често използваните контакти в приложението Huawei Health, а и ако не можете да отговорите на повикване, с едно докосване пращате на обаждащия се персонализирано съобщение - “Sorry, ama shte ti zvanna posle” например.

Моделът има спортно излъчване, като златната рамка и сивкавата кожената каишка в нашия случай му придават една идея по-премиум вид. Вариантът с гумената каишка има съвсем младежко излъчване и е подходящ като първи смартчасовник за тийнейджъри, които, както е известно, са едни от най-трудните потребители (за каквото и да говорим).

Избирате между три цвята на часовника и каишките – бял, розов и черен, като последните са лесно сменяеми с механизъм с натискане и освобождаване и съвместими с други модели на Huawei и други производители.

1,74-инчовият вертикален дисплей е с близо 20% по-голям от екрана на предишната серия. Разделителна му способност е 336x480 пиксела, а цветовете са наситени и живи, така че лесно да разглеждате всеки детайл с един поглед, независимо от светлината.

Работата със софтуера е доста интуитивна. Вдясно е разположено едно-единствено копче, а през тъчскрийн се разхождате вътре в менюто на устройството.

За да ползвате часовника си пълноценно, трябва да се изтеглите приложението Huawei Health, което работи с всички операционни системи.

Ще се учудите колко много здравни показатели следи Watch Fit 2. Освен традиционните вече пулс и сатурация (насищане на кислород в кръвта), има още анализ на съня спрямо фазите му, като освен че открива проблеми, часовникът предлага и решения под формата на съвети от типа - лягайте по-рано и по-едно и също време, не пийте много течности вечер.

Това не са непоискани (нетърговски) съобщения, които се явяват на екрана, когато не ги очаквате, а са част от анализа, който достъпвате отново през приложението Huawei Health.

За жените има възможност за проследяване на менструалния цикъл, както и дихателни упражнения - валидни и за двата биологични пола, ако се почувствате под голям стрес - нещо, което също можете да проверите през китката си.

Бегачите особено ще харесат Watch Fit 2, тъй като той разполага с индекс на подготовка за бягане (RAI) - разработка на Huawei, който анализира височината, възрастта, теглото, подготовката и бягането на потребителя, за да създаде тренировъчен план на професионално ниво. След това данните се анализират автоматично и предложенията за обучение се коригират въз основа на напредъка на потребителя.

Не си мислете, че бягане, ходене, плуване и спане са единствени състояния на тялото, които анализира този часовник. Има 97 режима за тренировки - колоездене, тренировки с тежести, танци, игри с топка, зимни спортове и др. Ако смеете, пробвайте ги.

В случай, че много държите да спортувате с инструктор и в компания, опитайте вградения анимиран фитнес треньор, който ще ви предложи 7 режима с аудио инструкции и демонстрации.

Тъй като усещам, че някои от вас вече питат дали Watch Fit 2 пере и глади - ще ви разочаровам - не го прави, но ако сте с телефон от марката с NFC функция, можете да прехвърляте изображения от своя смартфон към часовника, което се налага евентуално с цел персонализация на дисплея.

Друга хитрина е, че можете да снимате селфита от разстояния, като командвате камерата на телефона през китката си, но за целта отново трябва да сте с Huawei.

Тъй като казахме, че говорим за бюджетно решение, е време да уточним и колко струва устройството - препоръчителната цена за крайни клиенти е 299 лева, което е точно наполовина от цените на флагманските модели, а както видяхте - функционалностите съвсем не са на 50%.

Разгледайте и другите ни ревюта на смарт часовници от марката и със сигурност ще откриете нещо и за себе си, което, обещаваме ви, ще зареждате в най-лошия случай един път седмично.

Дрескод "Бяло": Huawei GT 3 Pro е готов да се потопи надълбоко с вас

Huawei GT 3 PRO отблизо

Първият смарт часовник за бягане и научно-обосновани тренировки - HUAWEI WATCH GT Runner


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов обяви "позитивна кампания" и вкара в действие името на Алексей Петров

Лидерът на ГЕРБ влезе в ролята на рекламно лице на партията

18:42 - 29.04.2024
Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Технологии

Институтът за Big Data в СУ ще черпи опит за високи технология от Япония

Той ще си сътрудничи с университета в град Цукуба

16:40 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024