С Huawei GT 3 си мислех, че сме съвършеният отбор, докато един ден не се появи GT 3 Pro. Ако Huawei GT 3 е елегантен, нежен, дори деликатен, то GT 3 Pro на ръката ви е вече позиция. Това не е модел за всяка китка.

GT 3 Pro е ослепително бял, изцяло керамичен (има и вариант с кожена каишка, който е на по-ниска цена) и е пораснал като пропорции (42,9 мм срещу 42 за GT3).

Белият цвят в света на часовниците е отделно направление, което си има своите заклети фенове, но срещу тях стоят всички останали, които ги гледат леко скептично. Аз бях по-скоро от втората група, защото разликата между класно бяло и онова, което прилича на фаянсови плочки, е една тънка линия. От Huawei определено не са я прекрачили.

Huawei GT 3 Pro притежава излъчването на нещо скъпо, напомня малко на дизайн-езика на Rado - и е толкова отличителен, че няма шанс да го помислите за Apple Watch.

Химията между керамичната верижка и кожата ви е като при любов от пръв поглед. Huawei GT 3 Pro изглежда премиум - около циферблата има декоративен златен ринг, който е съставен от гофрирани елементи - вдъхновени от миди и море. Малко по-късно ще разберете и защо.

Huawei GT 3 Pro - ревю

Със златен обков са и двете копчета вдясно. Долният бутон е предварително настроен за бърз достъп до спортните активности - вие можете да изберете функцията, която най-често ползвате, напр. следене на съня, прогноза за времето или нещо по-полезно за вас самите.

Горното копче имитира механично такова за навиване на часовник, но всъщност ви разхожда из менютата на екрана.

Без да е прекалено тежък (в моя случай точно 105 грама - с три липсващи елемента от верижката), GT 3 Pro си тежи на мястото, така че да не се мести излишно с всяко по-рязко движение на ръката ви. Компонентите на верижката са така направени, че да можете и сами да ги махате или добавяте, за да получите точен размер за всяка ръка.

Huawei GT 3 Pro - големина /тежест 103 грама

Онова, което истински ми доставя удоволствие, обаче е екранът. Въпреки че размерът се запазва и че показателите са същите на като на Huawei GT 3, той е по-лесен за четене и по-видим. Белият пръстен на часовника дава добър контраст с черния екран, така че все едно центрира погледа ви, а черното изглежда още по-черно.

Ако искате да си говорим в цифри, става дума за 1.32-инчов (3,35 см.) AMOLED HD цветен дисплей с резолюция 466x466 HD. Операционната система е Harmony OS 2.0, което е най-добрият “мотор” на Huawei. И работи прекрасно с iOS.

Батерията държи 7 дни - това е нещо, което ще ви хареса много. Приемате обаждания с много добро качество на звука през Bluethoot връзка - можете да правите такива, да отговаряте на съобщения.

Друго ново допълнение е NFC, което ви позволява да извършвате плащания с часовника - засега не е ясно в кои региони на Европа ще работи, защото е въпрос за разрешения извън чистата технология.

Huawei GT 3 Pro кутияВие може би не следите еволюцията на всеки продукт на Huawei, но има нещо интересно, което се случва зад кулисите. Когато преди две години се появиха “говорещите очила” в партньорство с изключително прогресивната марка Gentle Monster, това беше забележителна среща между дизайн и технология. Последваха няколко доста добри модела слушалки, тонколона в колаборация с Devialet, за да се стигне до края на миналата година и премиерата на слушалките Lipstick, които от гледна точка на външен вид са почти като артефакт от поп-арта.

Макар от Huawei да са по азиатски въздържани и да не споделят излишни подробности за това как се раждат идеите, онова, което се знае, е, че през 2015 година компанията направи огромна инвестиция в Aesthetics Research Centre в Париж.

Там работят хора от автомобилната индустрия, от модата и интериорния дизайн. През 2018 година компанията отвори подобен център и в Милано, непосредствено до Piazza Duomo.

Задача на втория център е да доведе до потребителите онова усещане, което можем да обобщим като Made in Italy. Това обяснява и защо златната верижка на GT 3 e с “миланска” плетка - освен, че е характерна за премиум клас часовниците, тя направо крещи “италиански дизайн”.

Huawei GT 3 Pro - дисплей, тапети,

С новия модел GT 3 Pro, керамиката също сама говори за себе си като по-скъп материал за правене на часовници. Устойчива на надраскване, неподвластна на остаряване, непроменяща цвета си. От една страна, керамиката е материал, който марки като споменатите вече Rado и Channel харесват. От друга - тя е любима за часовниците на спортистите и гмуркачите, защото издържа на ултравиолетовите лъчи. Ако се гмуркате и след това излезете на слънце, това било огромно предизвикателство за всеки метал, кожа или гума. Не и за керамиката обаче.

Въпреки външния си вид и въпреки факта, че в България беше представен като част от модно ревю, профилът на Huawei GT 3 Pro не трябва да ви заблуждава. Часовникът мери всички спортни показатели, подобно на предшествениците си от 3-та серия, плюс още няколко - гмуркане и голф.

Ето че стана дума за море и миди.

Huawei GT 3 Pro ревю, мнения, функции, driving rangeОт Huawei казват, че GT 3 Pro е издържал зашеметяващите 200 цикъла на водно налягане, което го прави подходящ при свободни гмуркания на дълбочина до 30 метра. Софтуерът записва продължителност на гмуркане и крива на дълбочината. Тренировъчният режим Apnea следи сърдечната честота, продължителността на задържане на дишане и началното време на свиване на диафрагмата, за да ви помогне да увеличите задържането на дъха си, така че да сте по-добре подготвени за по-сложни подводни предизвикателства.

При голфа часовникът записва професионални данни на замахване като скорост на замах, темпо на замах, време за завъртане и време на понижаване. Разполага с Driving range режим, който следва замаха ви до последния детайл, включително със съвети.

Истината е, че този часовник може толкова много неща, че има шанс никога да не ги разберете. Освен пулс, сатурация, ниво на стрес, качество на съня и температура на кожата, до края на годината той ще може да прави електрокардиограма и да мери твърдостта на артериите.

Трябва ли ни джи пи въобще?

Още снимки можете да видите в галерията ни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024