"I'm Still Standing": Елтън Джон и Майкъл Кейн рекламират ваксината срещу Covid-19

„I’m Still Standing!“ – това е реакцията на сър Елтън Джон след ваксиниране срещу Covid-19. Не, не истинския препарат, защото 73-годишният музикант вече е получил дозата си – това е посланието му в новата реклама на Националната здравна служба на Великобритания, в която участва и актьорът сър Майкъл Кейн.

Двамата са избрани от NHS, за да убедят британските граждани, че ваксината срещу коронавирус е безопасна и ефикасна. Страната вече е имунизирала близо 20% от населението си – поставила е по една доза поне на 12,8 млн. души, но иска да ваксинира всички 14 милиона от четирите приоритетни групи до 15 февруари.

За целта NHS 90-секунден клип, който започва с прослушване на сър Елтън Джон, който „кандидатства“ за участие в реклама на ваксината. Той показва актьорските си заложби и имитира болката при убождането, но след това запява хита си от 1983 г. „I’m Still Standing“ („Все още съм тук“). След няколко заснети кадъра директорът му казва: „Благодарим ти, Елтън, ще ти се обадим“.

Певецът, който е продал над 300 млн. копия на албумите си, отвръща: „Е, за толкова кратко време няма да намерите по-добър“.

„Исках да участвам в този филм, за да покажа на хората ползите от това да се ваксинираш и как имунизацията помага да предпази и вас, и хората, които обичате“, казва във видеото Елтън Джон. „Колкото повече хора си поставят дозата, толкова по-голям шанс имаме да победим Covid-пандемията. Много е важно да се знае, че ваксините са преминали през нужните тестове за сигурност и стандарти за качество“.

В клипа попада и носителят на два „Оскара“ Майкъл Кейн, който получава доза от препарата и прави заключение, че „изобщо не боли“. „Не много хора знаят това“, отбелязва актьорът чрез своята „крилата фраза“.

И 73-годишният Джон, и 87-годишният Кейн вече се ваксинираха. Голяма част от населението на Великобритания във възрастовата група 70+ бе имунизирана. В нея обаче остават още около 750 хиляди души и здравните власти опитват да ги убедят да се запишат за ваксинация при личния лекар.

Музикантът и актьорът са последните двама известни британци, които участват в кампании на NHS. Преди това го сториха Джуди Денч, сър Том Джоунс, футболният мениджър Хари Реднап, Дейвид Атънбъро и др. Актьорът Иън Маккелън също получи доза от ваксината през декември и каза, че няма да се поколебае да я препоръча на всеки.

„Над 9 от 10 души от групата на 75+ години са се възползвали от ваксинацията. Искаме да окуражим всеки в най-рисковите групи да го направи“, каза изпълнителният директор на Националната здравна служба Саймън Стивънс, цитиран от The Guardian.


История отпреди век даде трибуна на антиваксърите, но инцидентът от Любек няма общо с Covid-19


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024