"София Франс Ауто“ АД (SFA) откри автосалон на Opel в обновения си търговско-сервизен комплекс „Ес Еф Ей Ритейл-3“ на бул. „Ботевградско шосе” 459 в София. Мястото досега представяше само марките Peugeot и DS Automobiles.

Инвестицията е на стойност 1,2 млн. лева и e насочена към обособяване на шоурум на Opel, модернизиране на шоурума на Peugeot, както и към професионално оборудване и софтуерен лиценз за сервизната част, където ще се обслужват и ремонтират не само автомобили с марка Opel, Peugeot и DS Automobiles, но и Citroen.

До края на годината марката Citroen ще бъде добавена към настоящите центрове на Peugeot в София – „Ес Еф Ей Ритейл –1“ на бул. „Цариградско шосе“ и „Ес Еф Ей Ритейл –2“ на бул. „Петър Дертлиев“ – „Люлин“.

Opel шоурум "София Франс Ауто"
Новият дом на Opel, чийто шоурум се простира на площ от 336 кв.м от общо реконструирани 5632 кв.м разгъната площ, е изграден за около една година.

Още с влизането в него се забелязва присъствието на най-актуалните модели автомобили Opel: шесто поколение Opel Astra, което бе представено малко по-рано на столичния автосалон, както и Opel Mokka и Opel Grandland. Opel шоурум "София Франс Ауто", opel astra

Очакваното пазарно развитие ще засегне и лекотоварната гама на Opel, част от която са и новите модели Movano, Vivaro и Combo.

„Opel е германският автомобил в пълния смисъл на думата – символ на немските технологии, на вниманието към детайла и прецизността с акцент върху здравината и достъпността на иновациите за широката аудитория”, отбелязва Вихрен Горанчев, Бранд директор на Opel към SFA. „Затова тази марка има здрави корени и стабилно бъдеще у нас.

Opel шоурум "София Франс Ауто", паркинг

Обичана е и е търсена от клиентите и има с какво да ги изненада приятно. Прогнозите ни за развитието ѝ са да постигне удвояване на пазарния си дял през 2024-а, като София отново да е първа по продажби в страната с 60-65% от всички реализирани автомобили. В дългосрочен план ще положим усилия да завоюваме обратно челни позиции, каквито Opel е заемала немалко години през историята си.“, допълва Горанчев.

„София Франс Ауто“ (SFA) е официален вносител на Peugeot вече 30 години. През 2019 година става официален вносител на DS Automobiles, a през 2021 година присъединява към портфолиото си Opel и Citroen. Търговската и сервизна мрежа на SFA за четирите бранда наброява 36 дилърства, от които 11 са собствени, обединени под марката SFA Retail.

Opel шоурум "София Франс Ауто", оторизиран сервиз opel българия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ са временно прекъснати

Радев се срещна с турския и американския посланик, докато чака отговор за мандата

11:59 - 19.03.2024
Европейски дневници

Резолюция на ЕП зове през 2024 г. България и Румъния да влязат в Шенген и по суша

Призивът е записан в резолюция на Комисията по петициите

11:11 - 19.03.2024
Важно днес

САЩ добавиха двама души от Северна Македония към "черния списък" за корупция

Кандидат за президент и бивша прокурорка са със забрана да влизат в страната

10:05 - 19.03.2024
Важно днес

Третият човек в йерархията на "Хамас" е убит, твърди Вашингтон

Иса е и един от военните ръководители на кървавото нападение от 7 октомври, при което обявената от САЩ и ЕС за терористична организация "Хамас" уби над 1000 души

09:34 - 19.03.2024
Важно днес

Делян Добрев се пита защо "един Тагарев да ни прати на избори"

Депутатът от ГЕРБ "не е голям оптимист" за бъдещето на управлението

09:31 - 19.03.2024
Важно днес

Условна присъда за депутата от ДПС Димитър Аврамов по 12-годишно дело за подкуп

Аврамов е осъден условно за срок от една година, с три години изпитателен срок.

08:35 - 19.03.2024
Важно днес

Отново пренареждат жълтите павета

Вадят се метални лайсни, от които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите им.

08:07 - 19.03.2024
Важно днес

Крайният срок, в който преговорите за правителство "трябва" да бъдат финализирани, изтича

В понеделник Мария Габриел прие мандата от президента Румен Радев.

07:40 - 19.03.2024