"София Франс Ауто“ АД (SFA) откри автосалон на Opel в обновения си търговско-сервизен комплекс „Ес Еф Ей Ритейл-3“ на бул. „Ботевградско шосе” 459 в София. Мястото досега представяше само марките Peugeot и DS Automobiles.

Инвестицията е на стойност 1,2 млн. лева и e насочена към обособяване на шоурум на Opel, модернизиране на шоурума на Peugeot, както и към професионално оборудване и софтуерен лиценз за сервизната част, където ще се обслужват и ремонтират не само автомобили с марка Opel, Peugeot и DS Automobiles, но и Citroen.

До края на годината марката Citroen ще бъде добавена към настоящите центрове на Peugeot в София – „Ес Еф Ей Ритейл –1“ на бул. „Цариградско шосе“ и „Ес Еф Ей Ритейл –2“ на бул. „Петър Дертлиев“ – „Люлин“.


Новият дом на Opel, чийто шоурум се простира на площ от 336 кв.м от общо реконструирани 5632 кв.м разгъната площ, е изграден за около една година.

Още с влизането в него се забелязва присъствието на най-актуалните модели автомобили Opel: шесто поколение Opel Astra, което бе представено малко по-рано на столичния автосалон, както и Opel Mokka и Opel Grandland.

Очакваното пазарно развитие ще засегне и лекотоварната гама на Opel, част от която са и новите модели Movano, Vivaro и Combo.

„Opel е германският автомобил в пълния смисъл на думата – символ на немските технологии, на вниманието към детайла и прецизността с акцент върху здравината и достъпността на иновациите за широката аудитория”, отбелязва Вихрен Горанчев, Бранд директор на Opel към SFA. „Затова тази марка има здрави корени и стабилно бъдеще у нас.

Обичана е и е търсена от клиентите и има с какво да ги изненада приятно. Прогнозите ни за развитието ѝ са да постигне удвояване на пазарния си дял през 2024-а, като София отново да е първа по продажби в страната с 60-65% от всички реализирани автомобили. В дългосрочен план ще положим усилия да завоюваме обратно челни позиции, каквито Opel е заемала немалко години през историята си.“, допълва Горанчев.

„София Франс Ауто“ (SFA) е официален вносител на Peugeot вече 30 години. През 2019 година става официален вносител на DS Automobiles, a през 2021 година присъединява към портфолиото си Opel и Citroen. Търговската и сервизна мрежа на SFA за четирите бранда наброява 36 дилърства, от които 11 са собствени, обединени под марката SFA Retail.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени