Снимка: © Булевард България

Ръководството на ВМРО подаде оставка заради слабия резултат на изборите 2 в 1 на 14 ноември.

Това обявиха от партията във Facebook, след като печелят едва 1% подкрепа на парламентарния вот, а кандидатът им за президент Милен Михов разчита на само 0,46% от гласовете и се нарежда след Луна Йорданова и Светослав Витков.

В Изпълнителния съвет на партията са лидерът Красимир Каракачанов, зам.-председателите Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов и други.

„След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство“, написаха от партията на Каракачанов.

„Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко“, добавиха от ВМРО.

В парламента вероятно ще влезе националистическата партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, която успя да събере патриотичния вот.

На миналите избори през юли Каракачанов се яви в коалиция с Валери Симеонов и Веселин Марешки. „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ събраха над 85 хиляди гласа, но останаха под 4-процентовата бариера за влизане в 46-ото Народно събрание. Те имаха общо 3,14% подкрепа – малко повече от „Възраждане“.

В деня след изборите оставка подаде и ръководството на „Да, България“ заедно с лидера Христо Иванов.


Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед