Снимка: © Булевард България

Ръководството на ВМРО подаде оставка заради слабия резултат на изборите 2 в 1 на 14 ноември.

Това обявиха от партията във Facebook, след като печелят едва 1% подкрепа на парламентарния вот, а кандидатът им за президент Милен Михов разчита на само 0,46% от гласовете и се нарежда след Луна Йорданова и Светослав Витков.

В Изпълнителния съвет на партията са лидерът Красимир Каракачанов, зам.-председателите Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов и други.

„След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство“, написаха от партията на Каракачанов.

„Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко“, добавиха от ВМРО.

В парламента вероятно ще влезе националистическата партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов, която успя да събере патриотичния вот.

На миналите избори през юли Каракачанов се яви в коалиция с Валери Симеонов и Веселин Марешки. „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ събраха над 85 хиляди гласа, но останаха под 4-процентовата бариера за влизане в 46-ото Народно събрание. Те имаха общо 3,14% подкрепа – малко повече от „Възраждане“.

В деня след изборите оставка подаде и ръководството на „Да, България“ заедно с лидера Христо Иванов.


Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти

"Дори руснаците, които подкрепяха войната, вече не искат да имат нищо общо с Путин"

Руският поглед отвътре - от преподавател по математика в Москва

8 американски щата съдят криптоплатформата Nexo на бившия депутат Антони Тренчев

Бившият депутат от Реформаторския блок Тренчев и свързаният с HelpKarma Кънчев отговориха на обвинението