Илон Мъск и Марк Зукърбърг си уговарят бой в клетка Снимка: © Колаж (Getty Images)

Двама от най-известните технологични милиардери в света – Илон Мъск и Марк Зукърбърг – се съгласиха да се бият един срещу друг в клетка.

Ръкавицата бе хвърлена от Мъск, който пусна съобщение в своята платформа Twitter, че е „готов за бой в клетка“ със Зукърбърг. Шефът на Meta, компанията майка на Facebook и Instagram, пък не закъсня и публикува скрийншот на туита, придружен с думите „изпрати ми местоположение“.

„Октагон във Вегас“, продължи задочния разговор Мъск, който опита да предизвика опонента си със заявката за своето „страхотно движение, което наричам „Моржът“, при което просто лягам върху противника си и не правя нищо“.

Малко по-късно Мъск публикува в Twitter кратки видеоклипове с моржове, което събуди подозрения, че предизвикателството му към Зукърбърг може и да не е съвсем сериозно. А той определено е известен с някои подвеждащи коментари.

Не е ясно дали двамата просто поддържат шеговития тон или от това може да излезе наистина зрелищно шоу.

39-годишният съосновател на Meta вече тренира смесени бойни изкуства (ММА) и наскоро спечели турнири по джиу-джицу. Мъск, който след броени дни ще навърши 52 години, на пръв поглед е в по-неизгодна позиция, но всъщност и той практикува бразилското бойно изкуство вече от две години насам. Освен това е видимо по-едър.

Размяната на реплики привлече значителен интерес. Докато някои обсъждат кой би спечелил един такъв двубой, други побързаха да публикуват мемета, свързани с битката.

Размяната на предизвикателства между двамата магнати идва скоро след като стана ясно, че Meta е почти готова с конкурентно приложение на Twitter. По време на вътрешна среща със служителите главният продуктов директор Крис Кокс заяви, че компанията смята, че създателите искат версия на Twitter, която е „разумно управлявана“.

„Винаги съм смятал, че Twitter трябва да има един милиард души, които да го използват“, каза Зукърбърг по време на неотдавнашно интервю в подкаста на Лекс Фридман.

Готвената от Meta текстово базирана социална мрежа, предназначена да се конкурира с Twitter, има връзка и с Instagram. Заявката е, че тя ще позволи на потребителите да следват акаунти, които вече следват във платформата за споделяне на изображения.

Потенциално тя може да позволи на компанията да привлече последователи от децентрализирани платформи като Mastodon.

Говорител на Meta потвърди пред BBC, че платформата е в процес на разработване. Приложението с работно наименование P92 може да се окаже по-голяма опасност за Twitter, отколкото BlueSky или Mastodon – предвид мощта на Meta и способностите ѝ да създаде и наложи нова мрежа сред милиардите си потребители.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024