Снимка: © getty images

Представяте ли си колко съобщения и обаждания получава на ден Илон Мъск? Покрай Tesla, SpaceX или просто Мъск свали 14 млрд. от стойността на “Тесла” с един туит и си сложи многозначителна профилна снимка ? Проблемът е, че много от хората не успяват да се свържат с него, а неочаквано влизат в контакт с 25-годишна козметичка от Сан Хосе, Калифорния.

Линдзи Тъкър дори не знае кой е основателят на Tesla до преди няколко години, когато телефонът й започва да прегрява от обаждания и съобщения, предназначени за Мъск. Именно по този начин журналистът от американското обществено радио NPR Боби Алън попада на Тъкър. В опит да получи коментар от Мъск по повод заплахата му да заведе дело срещу щата Калифорния заради карантинните мерки, Алън се обажда на номера, с който разполага за връзка с милиардера.

"Това не е номерът на Илон Мъск, съжалявам," е едно от най-честите съобщения, които Линдзи Тъкър пише на телефона си през последните няколко години. Защо се случва това?

Оказва се, че преди повече от 8 години номерът на Линдзи е бил регистриран на името на Мъск в AT&T. На десетки места в Интернет пространството е посочен като негов актуален контакт. Впоследствие телекомът рециклира номера и го предлага с договор на студентката. Двамата никога не са се срещали, не се познават.

Всеки ден обаче момичето от Сан Хосе трябва да отговаря на поне три обаждания или съобщения по негов адрес. Ако милиардерът реши да провокира нов скандал, телефонът ѝ не спира да звъни. Линдзи е започнала да следи новините за Мъск, защото неизбежно ще ѝ се наложи да води разговори за тях.

Тъкър възнамерява да запази настоящия си номер.

Това всъщност има своите позитивни и негативни страни. В телефона си Линдзи Тъкър пази проект за бионична протеза за ръка, молба от южноафрикански бизнесмен за закупуване на хиляда камиона, дори творческият ръководител на Pixar, DisneyToon и Walt Disney Джон Ласитър се свързва с нея, за да ѝ каже колко е възхитен от новата си Tesla.

Линдзи не му отговаря, но по-късно се запознава със сина на Ласитър в колежа и му разказва за недоразумението.

Понякога не е лесно да живееш като Мъск - особено когато приходната агенция на САЩ те потърси заради проблеми с данъците.

"Предположих, че съм объркала нещо. Облекчението, когато разбрах, че не търсят мен, бе огромно.", казва Тъкър в интервю за NPR.

В други случаи получава съобщения от стари познати на Мъск, които в момента се опитват да възстановят контактите си с предприемача или да го запознаят с нови данни от изследванията си. С нея се свързват и съвсем случайни хора, които просто искат да проверят дали Илон Мъск би върнал обаждане или си търсят работа в Tesla / SpaceX.

Един от чатовете в телефона на Линдзи изглежда по следния начин:

"Господин Мъск?"

"Това не е телефонът на Илон Мъск, приятел, съжалявам. Как така хората продължават да го ползват? Да не би да го раздава на познатите си от свое име? Защото това се случва непрекъснато".

"ЦРУ"

"Хахах, да, бе"

"Не знам откъде сте получили неговия номер. Но телефонът е посочен като контакт по договор за държавна поръчка. Извинете за безпокойството".

От NPR решават да потърсят Мъск за коментар:

"Уау - този номер е толкова стар! Изненадан съм, че все още се използва някъде," отговаря бизнесменът, но не продължава кореспонденцията, когато е повдигнат въпросът, че част от хората, свързали се с Тъкър, са получили този контакт лично от него.

За Илон Мъск това може да лесен начин да се измъкне от нежелан събеседник, докато за Линдзи Тъкър остава както забавление и врата към един различен свят, така и тежест, която понякога я съпътства през целия ден.

Телефонният номер е важен за нея, тъй като той е връзката й с цяла мрежа от собствените й професионални контакти.

Понякога ѝ е интересно да отговаря на съобщенията, понякога просто просто има тежки дни, в които няма желание да го прави: "Ако не получите отговор, това най-вероятно съм била аз, не той - не се чувствайте прекалено разочаровани."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова напуска телевизията

Журналистика ще работи с Димитър Бербатов

ПП започва преговори с БСП и ДБ още в събота

Андрей Гюров: "Има много добра база за продължаване на разговорите и намиране на съгласие"

Румен Радев връчи мандата на Асен Василев

Вижте церемонията на живо

Кои държави нямат посолства, но имат посланици за България

Русия няма да е единствената държава без посолство в София

Петков: Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората

Никой дипломат не може да си позволява да поставя ултиматуми на България, заяви премиерът в оставка

Митрофанова ще поиска закриване на Руското посолство в София

Митрофанова посети МВнР след отказа от подчинение на ултиматума ѝ

БСП се връща към преговори с ПП след номинацията на Асен Василев за премиер

ИТН не смята да подкрепя Василев, а си представиха Никола Минчев на мястото на Кирил Петков