Илон Мъск и телефонният му номер, който заживя отделен живот Снимка: © getty images

Представяте ли си колко съобщения и обаждания получава на ден Илон Мъск? Покрай Tesla, SpaceX или просто Мъск свали 14 млрд. от стойността на “Тесла” с един туит и си сложи многозначителна профилна снимка ? Проблемът е, че много от хората не успяват да се свържат с него, а неочаквано влизат в контакт с 25-годишна козметичка от Сан Хосе, Калифорния.

Линдзи Тъкър дори не знае кой е основателят на Tesla до преди няколко години, когато телефонът й започва да прегрява от обаждания и съобщения, предназначени за Мъск. Именно по този начин журналистът от американското обществено радио NPR Боби Алън попада на Тъкър. В опит да получи коментар от Мъск по повод заплахата му да заведе дело срещу щата Калифорния заради карантинните мерки, Алън се обажда на номера, с който разполага за връзка с милиардера.

"Това не е номерът на Илон Мъск, съжалявам," е едно от най-честите съобщения, които Линдзи Тъкър пише на телефона си през последните няколко години. Защо се случва това?

Оказва се, че преди повече от 8 години номерът на Линдзи е бил регистриран на името на Мъск в AT&T. На десетки места в Интернет пространството е посочен като негов актуален контакт. Впоследствие телекомът рециклира номера и го предлага с договор на студентката. Двамата никога не са се срещали, не се познават.

Всеки ден обаче момичето от Сан Хосе трябва да отговаря на поне три обаждания или съобщения по негов адрес. Ако милиардерът реши да провокира нов скандал, телефонът ѝ не спира да звъни. Линдзи е започнала да следи новините за Мъск, защото неизбежно ще ѝ се наложи да води разговори за тях.

Тъкър възнамерява да запази настоящия си номер.

Това всъщност има своите позитивни и негативни страни. В телефона си Линдзи Тъкър пази проект за бионична протеза за ръка, молба от южноафрикански бизнесмен за закупуване на хиляда камиона, дори творческият ръководител на Pixar, DisneyToon и Walt Disney Джон Ласитър се свързва с нея, за да ѝ каже колко е възхитен от новата си Tesla.

Линдзи не му отговаря, но по-късно се запознава със сина на Ласитър в колежа и му разказва за недоразумението.

Понякога не е лесно да живееш като Мъск - особено когато приходната агенция на САЩ те потърси заради проблеми с данъците.

"Предположих, че съм объркала нещо. Облекчението, когато разбрах, че не търсят мен, бе огромно.", казва Тъкър в интервю за NPR.

В други случаи получава съобщения от стари познати на Мъск, които в момента се опитват да възстановят контактите си с предприемача или да го запознаят с нови данни от изследванията си. С нея се свързват и съвсем случайни хора, които просто искат да проверят дали Илон Мъск би върнал обаждане или си търсят работа в Tesla / SpaceX.

Един от чатовете в телефона на Линдзи изглежда по следния начин:

"Господин Мъск?"

"Това не е телефонът на Илон Мъск, приятел, съжалявам. Как така хората продължават да го ползват? Да не би да го раздава на познатите си от свое име? Защото това се случва непрекъснато".

"ЦРУ"

"Хахах, да, бе"

"Не знам откъде сте получили неговия номер. Но телефонът е посочен като контакт по договор за държавна поръчка. Извинете за безпокойството".

От NPR решават да потърсят Мъск за коментар:

"Уау - този номер е толкова стар! Изненадан съм, че все още се използва някъде," отговаря бизнесменът, но не продължава кореспонденцията, когато е повдигнат въпросът, че част от хората, свързали се с Тъкър, са получили този контакт лично от него.

За Илон Мъск това може да лесен начин да се измъкне от нежелан събеседник, докато за Линдзи Тъкър остава както забавление и врата към един различен свят, така и тежест, която понякога я съпътства през целия ден.

Телефонният номер е важен за нея, тъй като той е връзката й с цяла мрежа от собствените й професионални контакти.

Понякога ѝ е интересно да отговаря на съобщенията, понякога просто просто има тежки дни, в които няма желание да го прави: "Ако не получите отговор, това най-вероятно съм била аз, не той - не се чувствайте прекалено разочаровани."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бюджет 2024 мина на първо четене: най-важните параметри

До края на деня в петък се приемат предложения за второто гласуване

20:23 - 11.12.2023
Важно днес

Полша ще има нов премиер - Доналд Туск. Моравецки загуби вота на доверие

Това е триумфалното завръщане във вътрешната политика на 66-годишния Туск

18:50 - 11.12.2023
Важно днес

Алексей Навални е в неизвестност след преместване от затвора

Сътрудниците му нямат връзка с него от седмица

18:33 - 11.12.2023
Живот

Активисти зоват за бойкот на "Евровизия" заради участието на Израел

Критиките в онлайн пространството достигнаха такива размери, че се наложи Организацията на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU ) да публикува изявление

18:02 - 11.12.2023
Важно днес

IT секторът: 2024 г. ще е трудна за бизнеса, а държавата вдига данъци

Планираното увеличение на максималния осигурителен доход от 3400 на 3750 лв. доведе до напрежение в IT сектора

17:58 - 11.12.2023
Култура

Греди Асса разкрива величието на природата с новата си изложба в галерия "Ракурси"

"Край езерото" е най-новата изложба с живопис на големия български художник

17:27 - 11.12.2023
Кино и сериали

Дензъл Уошингтън в ролята на Ханибал? В Тунис видяха "историческа грешка"

Според недоволните изборът на Уошингтън е фалшификация на историята - пълководецът не е бил чернокож

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Бившият шеф "Съдържание" в Нова ТВ става програмен директор на bTV Media Group

Двете най-големи частни телевизии отново размениха мениджъри

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Русия отново атакува Киев с балистични ракети на фона на нова офанзива в Авдийвка

Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев

15:49 - 11.12.2023