Има ли банковият сектор алтернатива, когато инфлация “яде” спестяванията Снимка: © Unsplash

Търсенето на сигурност често мотивира действията ни. Независимо дали става въпрос за личния, или професионалния път, за здравето или за отношението към парите – човек се стреми към стабилност.

Голяма част от домакинствата в България виждат сигурност за спестяванията си в банковите депозити.

Оставени да “бездействат” обаче, без да се инвестират, парите имат способността да губят покупателната си стойност.

Доказателство са и последните две години, в които спестяванията значително се обезцениха. На фона на лихви по депозитите, близки до нулата, животът поскъпна значително.

Дори в момента, когато статистиката отчита, че поскъпването вече забавя темп, инфлацията остава значително по-висока от нивата на лихвите по депозитите.

Така спестяванията продължават да се обезценяват, а с 10 лева днес можем да купим доста по-малко неща, отколкото преди година или две.

В отговор на нарастващата нужда от сигурност, ОББ и ДЗИ предлагат нова застрахователно-инвестиционна програма с еднократна премия ЕвроХоризонт 4.

Еврохоризонт ОББ инвестиции

Как работи ЕвроХоризонт 4?

Програмата е 2 в 1. Тя дава както сигурността на застраховка Живот, така и инвестиционна възможност при защита на капитала с фиксирана минимална доходност и възможност за допълнителна такава в зависимост от представянето на фонда.

Срокът на програмата е пет години и два месеца, а застрахователната премия е еднократна в размер на минимум 2500 евро.

Продуктът дава застрахователна защита на семейството, като в случай на фатален инцидент тя в е троен размер на еднократната застрахователна премия до 75 хиляди евро.

Част от еднократната застрахователна премия се инвестира.

Програмата ЕвроХоризонт4 на ОББ и ДЗИ дава достъп до инвестиционен фонд Optimum Fund World Fix 100-3. Той е с фиксирано начало и край и инвестира в нискорискови активи.

Фондът е с рисков индикатор 2 от 7, което означава, че е подходящ дори за консервативни инвеститори, които не обичат да експериментират на пазара.

Падежът на полицата е 28 февруари 2029 година.

При изтичане срока на застраховката, собственикът ѝ получава внесените средства от нетната инвестирана сума* и фиксирана доходност в размер на 8% дори и при отрицателно изменение на дяловете от инвестиционния фонд.

В зависимост от резултатите на фонда, програмата дава възможност за допълнителна доходност в края на срока на договора до максимум 60% от нетната инвестирана сума* в зависимост от представянето на фонда.

Програмата ЕвроХоризонт 4 на ОББ и ДЗИ е достъпна за лица на възраст от 18 до 70 години. Предлага се до 8 декември 2023 година.

Към всяка инвестиционна програма има планирани такси, които са надлежно описани в документацията му. Встъпителната такса е в размер на 3%, а при теглене на средства преди падежа през февруари 2029 година се удържа 5% такса откуп върху изтеглената сума.

Съгласно чл.565 от Кодекса за застраховането се дължи и вноска за Обезпечителен Фонд в размер на 3,06 EUR за целия срок на договора.


#маркетинговосъобщение

*Нетната инвестирана сума представлява еднократната застрахователна премия, намалена с премията за покрития риск Смърт вследствие на злополука (Рискова премия) и встъпителната такса върху инвестиционната премия, покриваща административните разходи на Застрахователя.

** Материалът има информативен характер, не представлява инвестиционен съвет за покупко-продажба на ценни книжа, и не е препоръка или инвестиционна консултация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024