"Имигранти ядат домашни любимци в Охайо" и други смешки от дебата Тръмп-Харис Снимка: © Колаж/ Getty Images

Кандидатът за президент на демократическата партия Камала Харис с лекота и усмивка акцентира върху слабостите на опонента си Доналд Тръмп. Видимо изнервен, той успя да се препъне дори на собствена територия - в любимата си тема за имиграцията.

След като сам пожела да отговори на въпрос по темата, Тръмп разпалено заяви, че в Спрингфийлд, щата Охайо, "имигрантите от Хаити изяждат котките и кучетата, те ядат домашните любимци на хората, които живеят там. Това е, което се случва в нашата държава".

Доналд Тръмп всъщност повтори тезата на кандидата си за вицепрезидент Джей Ди Ванс, който твърди, че е получавал подобни сигнали.

Модераторът на дебата Дейвид Мюър припомни, че това вече е било развенчано като мит, но Тръмп настоя, че "това е чул по телевизията". Това се превърна и в може би най-странният момент от президенсткия дебат и предизвика смях у вицепрезидента Камала Харис.

Преди да стигне до абсурдното твърдение, ча имигранти изяждат домашните любимци на американците в Охайо, Тръмп беше особено разгневен от думите на Камала Харис, че хората си тръгват "отегчени" от предизборните митинги на републиканеца. Харис дори покани зрителите да посетят подобно събитие на опонента ѝ.

"Всъщност ще направя нещо наистина необичайно и ще ви поканя да посетите един от митингите на Доналд Тръмп, защото е наистина интересно да се види. Ще забелжите, че по време на митингите си той говори за измислени герои като Ханибал Лектър. Говори за вятърни мелници, които причиняват рак. И това, което ще наблюдавате, е, как хората започват да си тръгват от митингите му по-рано - уморени и отегчени".

Бившият американски президент Доналд Тръмп повтаряше тезите си, като се опитваше да отъждестви Камала Харис с президента Джо Байдън, но шегите му изглеждаха несъстоятелни.

В един от опитите си да уязви Харис, като я обвини, че го копира, Тръмп заяви, че дори е искал да ѝ изпрати шапка MAGA. Той носеше такава по време на предишната си президентска кампания, която премина под мотото Make America Great Again.

"Ако тя (Камала Харис, б.р.) стане президент, тази страна няма да има шанс за успех. Нещо повече - ще свършим като Венецуела на стероиди", заяви Тръмп, който в опита си да атакува Харис, всъщност отново подчерта расистиките си убеждения.

Малко след началото на президентската кампания на Камала Харис, Тръмп заяви, че тя е с южноазиатско и чернокожо ямайско потекло и затова не бива да се прави на афроамериканец. „Защо смятате, че е уместно да акцентирате на расовата идентичност на опонента си?“ попита модераторът Дейвид Мюър.

„Аз не го правя и не ме интересува. Не ме интересува каква е тя. Не ме интересува. Правите от нещо голям проблем, на мен не ми пука, каквато и да е тя, нямам нищо против“, отговори Тръмп.

"Честно казано, смятам, че е трагедия, че имаме човек, който иска да бъде президент и който през цялата си кариера последователно се опитва да използва расата, за да разделя американския народ", каза на свой ред Харис.

Доминацията на Харис в дебата пролича и в темата за войната в Украйна.

Там тя влезе остро, но по остроумен начин обясни, че ако Тръмп стане президент, руският президент Владимир Путин ще седи в Киев, с поглед насочен към останалата част от Европа, като започне от Полша.

"Защо не кажете колко бързо вие бихте се предал в полза на това, което вие наричате приятелство с човек, за който се знае, че е диктатор, който ще ви изяде за обяд", каза Харис.

Тя допълнително накара опонента си да влезе в отбранителна позиция с думите, че "подобни диктатори и автократи ви подкрепят (Тръмп, б.р.) за втори президентски мандат, защото са наясно, че могат да ви манипулират чрез ласкателства и услуги и това е причината толкова много военни ръководители, с които сте работил, да ми казват, че вие сте "позор".


Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

Камала Харис размаза Тръмп с усмивка в първия им дебат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите набързо отложиха новите правила за такса смет

Вместо "замърсителят да плаща", таксата ще продължи да се определя по старите правила

15:28 - 17.09.2024