IQOS ILUMA влиза в България с технология на следващо ниво

IQOS ILUMA - най-новото устройство на Филип Морис България в портфолиото от бездимни алтернативи на цигарите, вече е в България .

Това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – Smartcore Induction System™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

Системата нагрява тютюна с модул на намотка в холдъра, която създава магнитно поле и пренася енергия към фина метална пластинка, намираща се в Heets. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и не се налага устройството да се чисти. IQOS ILUMA могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.

За представянето на IQOS ILUMA в България пристигна и Томазо Ди Джовани – вицепрезидент „Международни комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл.

"Днес отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредекът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 хиляди пълнолетни потребители на IQOS в България, вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарастне", споделя той.

"След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители“, казва генералният мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос.

"Този ангажимент непрекъснато да въвеждаме иновации играе важна роля в мисията ни за бъдеще без дим в България. Излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна", казва още той.

В момента Филип Морис Интернешънъл присъства с бездимните си алтернативи на 80 пазара по цял свят, а компанията си е поставила за цел до 2025 г. потребителите на IQOS да достигнат 40 млн.

В световен мащаб пълнолетните пушачи, които ползват системата за нагряване на тютюн на компанията, вече са над 27 млн. души, като над 19 млн. от тях са преминали изцяло на IQOS, а останалите са на различни етапи в процеса на преминаване.

IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите*, според данни на Димитър Костов, ръководител „Маркетинг и потребителско преживяване” във Филип Морис България.

С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употербата му и така не се налага почистване на устройството.

"Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на голяма част от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха", казва Костов.

"За нашия екип IQOS ILUMA e едно невероятно приключение и вярваме в успеха на тази иновация“, споделя Полина Нинова, ръководител „Търговски отдел“ във Филип Морис България. „Научнообоснованите продукти движат пазара напред и това е добре за всички – за потребителите, за партньорите ни и за нас като компания и ако искаме да се развиваме, е добре да приемаме иновациите и да ги внедряваме по най-добрия възможен начин.“


* Отнася се за намалението на 9 вещества в аерозола (с изключение на никотина), в сравнение с референтна цигара. Тези 9 вещества се образуват и в дима от цигара, и СЗО препоръчва те да бъдат намалени. Това не е равнозначно на 95% намаление на риска. IQOS ILUMA не е без риск, при употребата му се доставя никотин, който води до пристрастяване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024