Снимка: © Бутикът на IQOS на бул. "Витоша". Магазинът ще продължи да работи за клиентите си и след обявените противоепидемични мерки в страната.

Да спреш цигарите е изпитание за всеки пушач с продължителна "история", но бездимните устройства все по-често се оказват предпочитана алтернатива на стария вреден навик.

Според данни на "Филип Морис", седем от десет потребители на устройството им IQOS, което използва технология за нагряване на тютюна вместо горенето му, са преминали напълно към него и успяват да спрат изцяло цигарите. 

Проучване на агенция "Нилсън" от последния месец показва, че IQOS е стигнал до първото място по продажби в категорията на бездимните продукти във Великобритания. Устройството и консумативите към него заемат най-голям пазарен дял сред всички бездимните продукти, като изпреварва дори и популярните на Острова електронни цигари. 

Интересът към нагреваемите изделия на "Филип Морис" е довел до трикратно увеличение на пазарния дял само за една година. Великобритания остава един от най-бързо растящите пазари на бездимни продукти в Европа според "Нилсън". Въпреки всичко страната все още се бори с вредните ефекти от тютюнопушенето - все още близо 7 милиона души на Острова продължават да са зависими от цигарите

От две години в страната действа програмата "Остров без дим", която си поставя за цел да минимизира тютюнопушенето до 2030 г. При една пета от британците, развили рак, причината за заболяването се свързва с вредите от цигарения дим. 1/4 от смъртните случаи при онкологични болести са причинени от тютюнопушенето. 

Националната здравна служба на Англия предалага помощ на пушачите, за да спрат цигарите,  а на онези, които не успяват да се справят с традиционните средства, се препоръчват електронни цигари като средство за отказ на тютюнопушенето.

Анализ на Агенцията по обществено здраве на Англия върху научните изследвания за е-цигарите и бездимните устройства е потвърдил извода, че технологията им намалява образуване на вредни вещества в аерозола в сравнение с цигарения дим

Резултатите на "Филип Морис" за третото тримесечие на 2020 показват, че над 16 милиона души от 61 пазара по света са избрали IQOS. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ