IQOS стана бездимен продукт No.1 на Острова Снимка: © Бутикът на IQOS на бул. "Витоша". Магазинът ще продължи да работи за клиентите си и след обявените противоепидемични мерки в страната.

Да спреш цигарите е изпитание за всеки пушач с продължителна "история", но бездимните устройства все по-често се оказват предпочитана алтернатива на стария вреден навик.

Според данни на "Филип Морис", седем от десет потребители на устройството им IQOS, което използва технология за нагряване на тютюна вместо горенето му, са преминали напълно към него и успяват да спрат изцяло цигарите.

Проучване на агенция "Нилсън" от последния месец показва, че IQOS е стигнал до първото място по продажби в категорията на бездимните продукти във Великобритания. Устройството и консумативите към него заемат най-голям пазарен дял сред всички бездимните продукти, като изпреварва дори и популярните на Острова електронни цигари.

Интересът към нагреваемите изделия на "Филип Морис" е довел до трикратно увеличение на пазарния дял само за една година. Великобритания остава един от най-бързо растящите пазари на бездимни продукти в Европа според "Нилсън". Въпреки всичко страната все още се бори с вредните ефекти от тютюнопушенето - все още близо 7 милиона души на Острова продължават да са зависими от цигарите.

От две години в страната действа програмата "Остров без дим", която си поставя за цел да минимизира тютюнопушенето до 2030 г. При една пета от британците, развили рак, причината за заболяването се свързва с вредите от цигарения дим. 1/4 от смъртните случаи при онкологични болести са причинени от тютюнопушенето.

Националната здравна служба на Англия предалага помощ на пушачите, за да спрат цигарите, а на онези, които не успяват да се справят с традиционните средства, се препоръчват електронни цигари като средство за отказ на тютюнопушенето.

Анализ на Агенцията по обществено здраве на Англия върху научните изследвания за е-цигарите и бездимните устройства е потвърдил извода, че технологията им намалява образуване на вредни вещества в аерозола в сравнение с цигарения дим

Резултатите на "Филип Морис" за третото тримесечие на 2020 показват, че над 16 милиона души от 61 пазара по света са избрали IQOS.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024