Снимка: © Бутикът на IQOS на бул. "Витоша". Магазинът ще продължи да работи за клиентите си и след обявените противоепидемични мерки в страната.

Да спреш цигарите е изпитание за всеки пушач с продължителна "история", но бездимните устройства все по-често се оказват предпочитана алтернатива на стария вреден навик.

Според данни на "Филип Морис", седем от десет потребители на устройството им IQOS, което използва технология за нагряване на тютюна вместо горенето му, са преминали напълно към него и успяват да спрат изцяло цигарите. 

Проучване на агенция "Нилсън" от последния месец показва, че IQOS е стигнал до първото място по продажби в категорията на бездимните продукти във Великобритания. Устройството и консумативите към него заемат най-голям пазарен дял сред всички бездимните продукти, като изпреварва дори и популярните на Острова електронни цигари. 

Интересът към нагреваемите изделия на "Филип Морис" е довел до трикратно увеличение на пазарния дял само за една година. Великобритания остава един от най-бързо растящите пазари на бездимни продукти в Европа според "Нилсън". Въпреки всичко страната все още се бори с вредните ефекти от тютюнопушенето - все още близо 7 милиона души на Острова продължават да са зависими от цигарите

От две години в страната действа програмата "Остров без дим", която си поставя за цел да минимизира тютюнопушенето до 2030 г. При една пета от британците, развили рак, причината за заболяването се свързва с вредите от цигарения дим. 1/4 от смъртните случаи при онкологични болести са причинени от тютюнопушенето. 

Националната здравна служба на Англия предалага помощ на пушачите, за да спрат цигарите,  а на онези, които не успяват да се справят с традиционните средства, се препоръчват електронни цигари като средство за отказ на тютюнопушенето.

Анализ на Агенцията по обществено здраве на Англия върху научните изследвания за е-цигарите и бездимните устройства е потвърдил извода, че технологията им намалява образуване на вредни вещества в аерозола в сравнение с цигарения дим

Резултатите на "Филип Морис" за третото тримесечие на 2020 показват, че над 16 милиона души от 61 пазара по света са избрали IQOS. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Освободете лицето ѝ": Журналисти носят маски в ефир в подкрепа на жените водещи от Афганистан

Кампанията #FreeHerFace е в знак на протест срещу нов закон на талибаните, дискриминиращ жените

Руският съд отхвърли жалбата на Навални и потвърди 9-годишната му присъда

Навални използва последното си изявление в съда, за да критикува руските власти за инвазията в Украйна

Германия и Италия плащат газ в рубли? Не съвсем. България пита ЕК за заобикаляне на санкциите? Съвсем не

Непотвърдена новина стана повод българският енергиен министър на отговаря пак на въпрос защо България не ще да плаща на "Газпром" в рубли

САЩ обмислят дали да изпратят войници в Киев, които да защитават американското посолство

Администрацията на Байдън води предварителни разговори дали да изпрати военни сили за охрана на американското посолство в Киев

100-те най-влиятелни личности на „TIME”: Путин, Зеленски, Адел и Зендая са в списъка

Списание "Time" публикува ежегодния си списък със 100-те най-влиятелни личности за годината. Ето и някои от имената...

Бившият президент на Молдова Игор Додон е арестуван за корупция

Той е разследван за получен подкуп от олигарх

Трябва да си имал думи, за да позволиш на нещо хубаво да те остави без думи

Езикът, на който се караме, ще остане и ще ни сдобрява

"Казват, че и аз, и Путин сме убийци. Но убивам престъпници, а не деца и старци"

Дори президентът на Филипините Родриго Дутерте призова Кремъл да прекрати жестокостите в Украйна