Откъдето и да я погледнем, 2020 г. си е особена година и новата кампания на Исландия няма никакво намерение да бяга от този факт.

Исландия беше една от най-добре справящите се страни с коронавируса и вече работи по имиджа си.  

Новият промоционален клип на страната стъпва на едно проучване, което установява, че 49 процента от американците се чувстват „все по-стресирани, разочаровани и напрегнати" поради блокирането на обичайния обществен живот заради коронавируса. В същото проучване 42 процента от запитаните потвърждават, че ограниченията заради Cоvid-19 ги карат да искат да крещят.

Този факт служи за вдъхновение за скандинавците, които виждат себе си като лекарството в "терапията с писъци", за да започнат официално кампанията си

#LetItOutIceland.

Клипът започва с кадри на хора от карантината: едни лежат по канапетата и гледат новините за Covid-19, друг е застанал пред огледалото, опитвайки се да си подстриже косата сам, трети реди скучен пъзел и въздиша дълго и тежко, после виждаме майка на малко момче, намираща се на ръба на нервна криза. Картината пресъздава реални ситуации от карантината. Общото межди всички герои е, че изглеждат отегчени и отчаяни. В един момент всеки от тях започва да крещи, очевидно достигнал до предела на издръжливостта си, за да се пренесе на някое красиво място в Исландия.  

Идеята е, че Исландия дава шанс на всеки, от всяка точка на света, да изкрещи в изумителните открити пространства в острова.

Желаещите да крещят през следващите две седмици могат да посетят уебсайта Looks Like You Need Iceland и да запишат своя крясък чрез телефона или лаптопа си. След това могат да изберат на кое място в Исландия да се разнесе писъкът им, което ще стане чрез гигантски говорител.

Природните локации, от които може да се "крещи", са седем, разположени по цялата територия на страната.

"Използването на крясъците като начин за освобождаване на задържаната емоция ви позволява да се свържете отново със себе си, да чуете собствения си глас и да възвърнете силата, която е вътре във вас", казва психотерапевтът и специалист по психично здраве Зоуи Астън. „Освобождаването на емоция не е атака или изразяване на агресия; това е начин да осъзнаете чувствата си и да направите крачка към това да бъдете добри със себе си.“


Перфектната буря в туризма на Исландия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?