Испанската прокуратура ще разследва Луис Рубиалес заради спорната целувка с футболистка Снимка: © Getty Images

Прокуратурата в Испания започва предварително разследване по случая с нежеланата целувка, която доведе до временното отстраняване на президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

Разследването е за евентуално извършено сексуално посегателство. Властите ще проверяват случая около спорната целувка, която Рубиалес дава на футболистката Дженифър Ермосо малко преди да ѝ връчи медал.

Според изявление на испанския национален съд, цитирано от информационна агенция Франс Прес, "прокурорите са започнали предварително разследване, за да проучат фактите, които биха могли да представляват престъпление, свързано със сексуално посегателство".

В събота FIFA обяви, че отстранява временно Рубиалес от ръководния пост, след като световните шампионки по футбол на Испания обявиха бойкот.

Президентът на Испанската футболна федерация отказа да се извини за постъпката си и се обяви за жертва на "фалшив феминизъм". Той също така обясни, че целувката между него и Ермосо е била "взаимна" и с нейно съгласие - твърдение, което тя категорично отрича.

Социалният министър на страната Йоланда Диас коментира казуса пред медиите и заяви, че в случая трябва да "защитим жертвата, а не да аплодираме извършителя".

Междувременно световните медии съобщават, че майката на Рубиалес е обявила гладна стачка заради "преследването" срещу сина ѝ, който според нея е "нещо, което той не заслужава". Съобщава се, че жената се е затворила в църква в Мотрил.

46-годишният Луис Рубиалес постига умерени успехи в кариерата си на защитник, като играе предимно в по-ниските лиги на Испания и накрая завършва в Шотландия. След като прекратява кариерата си, той завършва право, а по-късно през 2010 г. става президент на Асоциацията на испанските футболисти. Осем години по-късно той става шеф на Испанската футболна федерация (RFEF).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024