"Истинското кино се завръща". Интернет полудя по новините за "Шрек 5" Снимка: © Dreamworks

Задава се пети филм от поредицата "Шрек". Новината разкри в интервю за Variety Крис Меледандри - главен изпълнителен директор на анимационното студио Illumination и творчески партньор в DreamWorks Animation. Новата част се очаква да събере отново оригиналния актьорски състав на продукцията - Майк Майърс, Камерън Диас и Еди Мърфи - съответно в ролите на Шрек, Фиона и Магарето.

Ако Dreamworks някога измислят нов "Шрек“, би ми отнело две секунди да се отзова. Обичам Магарето.“, коментира Еди Мърфи още през януари. Сега вече е ясно, че актьорът ще има възможността отново да се превъплъти в любимия си образ.

Покрай Магарето е известно, че има и дискусии за създаването на отделен филм, посветен единствено на героя - подобно на филмите "Котаракът в чизми".

„Отличен ден да бъдеш част от легиона от фенове на Шрек.", съгласяват се хората в Twitter.

Въпреки че "Шрек 5" е в начален етап на разработка, интернет се развълнува от новините, които пристигат в същия ден с новите плакати и тийзър за филма "Барби" с Марго Роби и Райън Гослинг, както и "Spider Verse", част от вселената на Marvel.

Според потребителите: „истинското кино се завръща“.

Шрек несъмнено е кино икона, която се радва на почести, героят е увековечен от безкраен обем мемета. Последната четвърта част от поредицата - "Шрек Завинаги" - излезе преди цели 13 години, като остави мнозина фенове, които искат още от зеленото семейство и неговите вълшебни приятели, с разбити сърца.

Dreamworks неотдавна възроди Котарака в чизми с пускането на филма "Котаракът в чизми: Последното желание", който стана касов хит. Сега анимационната компания се стреми да съживи "Шрек".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024