"Историята на прислужницата" по Маргарет Атууд се завръща в HBO с четвърти сезон

„Историята на прислужницата“ се завръща с четвърти сезон по HBO GO на 29 април, а телевизионната му премиера ще е ден по-късно по HBO.

В предстоящите епизоди от сериала Джун Озбърн (в ролята: Елизабет Мос) отвръща на потисническия ред в измислената държава Гилеад. Тя вече е яростен бунтовнически лидер, който ще предприеме неочаквани и опасни рискове. Стремежът й към справедливост и отмъщение заплашва да я погълне и да унищожи най-съкровените отношения в живота й, но главната героиня е готова за предизвикателствата.

Излезлите до момента три сезона на сериала, който е адаптация по едноименния роман на канадската писателка Маргарет Атууд, могат да се гледат в HBO GO със субтитри на български.

"Историята на прислужницата" по Маргарет Атууд се завръща в HBO с четвърти сезон

Сюжетът разплита историята за религиозния автократичен режим, завладял САЩ и преименувал страната на Гилеад. Там жените са граждани втора ръка, а всеки, който опита да избяга, е жестоко наказван. Сред тези хора е и Джун, която не успява да се измъкне заедно със съпруга и детето си.

Държавата е в хаос, а плодовитостта сред жените по целия свят се срива заради болести и замърсяване на околната среда. Това ги прави още по-необходими, а в Гилеад те са подчинени на мъжете, нямат право да работят, да притежават имот и пари.

В автократичната страна живеят малко от останалите плодовити жени, наречени прислужници. Те са назначени в домовете на управляващия елит, където са подложени на ритуално изнасилване от господарите си, за да забременеят и да родят деца за тях и жените им. Джун е в дома на гилеадския командир Фред Уотърфърд (в ролята: Джоузеф Файнс) и на съпругата му Серена Джой (Ивон Страховски). Тя живее с надеждата, че някой ден ще се освободи и отново ще види дъщеря си.

Поредицата е продуцирана от MGM Television, а сред изпълнителните продуценти са Брус Милър, Уорън Литълфийлд и самата Елизабет Мос.

Този месец в стрийминг платформата HBO GO премиера ще направи и документалният филм, посветен на авторката на романа. „Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила“ ще дебютира на 18 март.


HBO GO ще е новият дом на "Приятели" HBO GO ще е новият дом на "Приятели"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024